Спасението 2012 година


Начало >> 2012 >> Спасението 2012 година

2012 година е едно може да се каже спасение. В момента човешка свобода трудно може да се каже, че има. Хората могат лесно да се следят какво правят, къде ходят, за какво си харчат парите, какво мислят.

В повечето филми за бъдещето се споменават чипове в мозъците, пълен контрол над масите, тирания на машините и някакъв ред за управление. Винаги ще има бунтовници, но промяната е трудна. Единствения вариант това да не се случи следващите 50 години е да се случи тотална промяна. Което може да се случи единствено с помощта на 2012 година и силата, която се очаква да се прояви тогава.

Трудно ли е всичките технологии да се използват с позитивна цел, да се развива човешкото развитие и мирното съществуване. Красотата на планетата да не се използва единствено за финансови облаги, да се спре играта с човешки животи за постигане на високи цели и амбиции за масов контрол…

Интересно е, че когато може целия народ да прави това което някой иска, може да се постигнат много по-големи резултати, но е неприятно когато се разбира, че тези цели са повече към лични облаги, доказвания и удоволствия. Масов контрол и управление. Голямата цел!

Винаги е имало тирани и такива, които са искали да завладеят света и да го управляват, тираните да живеят вечен живот, за да може да наслаждат на благата винаги… Но всичко това се прави без да се съобрази с един фактор - силата на природата и Земята. Нейната сила не може да бъде спряна по никакъв начин. Единствено може да се разучи принципите й на действие и в последствие да се симулира изкуствено живота на планетата.

Коя природна стихия (става дума за потопи, урагани, свръх ниски температури, ) може да бъде спряна с оръжие или сила?

Може да звучи песимистично, но се движим към пропаст, която не дава свобода и възможности, дава сигурност за слабите и единствено насоки кой какво да прави. Когато някой елемент не пасва на движението на машината , се отстранява.

И по този начин идването на 2012 година е един шанс, това да не се случи, като се разруши целия принцип на действие и порочно развитие. Кой иска децата му да живеят като роби… никой. Защото най-скъпото нещо е да дресираш най-слините същества - най-скъпо е в цирка на видиш лъвове, горили, крокодили, който изпълняват команди. Но такива дресировка може да се случи само със груба сила и безкомпромистност.

Дали хората трябва да се плашат от 2012 година или да се надяват да се случи предвиденото… лично мое мнение (което може да оспорите разбира се) е, че 2012 година дава повече възможности, от колкото проблеми.

Земята я има от 4 милиарда години и ние живеем този живот в много малък отрязък (60,70 - 100, 110 години) и всъщност накрая всеки умира, но какво прави човек в този кратък промеждутък.

Както имаше една част от филма ‘Жана Д’Арк’, когато казва на новия крал на Франция - “Франция не принадлежи на управниците - тя принадлежи на народа!”.

Управниците са тези, които народа избира за да ръководят цялата сложна система да функционира правилно и те трябва да са специализирани в това, нещата да са в полза на хората.

Времената се променят и постепенно всичко излиза на бял свят и дали ние ще поемем своята роля в този етап от живота на Земята зависи от всеки индивидуално, дали ще стремим към по-добро и хармонично живеене или ще правим нещата, които се очаква да се правят - с цел чуждо облагодетелстване.

Честно казано, ще е радост да си честитим нова година на 01.01.2013г. в един храмоничен свят пълен с положителна енергия и много живот, където нещата се случват както трябва дабъдат по природните и космически закони.

283 коментари за “Спасението 2012 година”

 1. От Някой на Jan 20, 2009

  Чудесата съществуват и се реализират от нормалната човешка мисъл, която вибрира в унисон с космическите ритми.
  Ако приемем, че за ден нещо ще се промени, то ще е с висока цена.Въпросът не е какво ще се случи, а какво да правим, за да се случи и как да подготвим себе си за новото.
  С твърде много неща се злоупотребява от 200 години насам. Можем ли днес да различим истинското слово?

 2. От Любомир на Jan 20, 2009

  Здравей ‘Някой’ (надявам се не те засяга начина, по който се обръщам към теб),

  И според мен има много истина в твоите думи. До момента както аз, така може би ти и още много други хора се чудят какво да правят, за да се постигнат не само своето спасение, но и живота да има реален и човешки смисъл, да участваме като истински човешки същества във времето, в което живеем…

  Надявам се да намериш всички отговори, и ако имаш време и желание да ги споделиш в сайта

  Поздрави
  Любомир

 3. От Никифор на Jan 21, 2009

  Искам да цитирам едно изречение относно 2012 година и по темата “Страхът е знанието,че сте поставили вашата сила и фокус някъде другаде,но не и в Бога” както и да ви препоръчам да гледате филма “V for Vendetta” за възможен сценарий относно случващите се събития иначе лично моето мнение е - хората със сведени глави надолу,вземете малко се изправете стига сте гледали надолу,че ще ве заболи врата, стига сте слушали за пришълци извънземни-нашественици катаклизми и прочие :) ако чакате със вълшебна пръчица да се възнесете и да утидите в New world пак сте у грешка.Знайте че никой не е занесъл парите във гроба си и ,че отгоре ве гледат

 4. От Кико на Jan 24, 2009

  Това са хипотези! Дали ште се случи нешто никои не знае.

 5. От K на Jan 25, 2009

  За теб за хипотези, за нас - хипопотами.
  Научи се да пишеш, па седни и да прочетеш некоя книга

 6. От ani на Jan 25, 2009

  Съгласна съм с вси4ко това и сам обедена 4е ще стане така.Знам 4е е “полезно” за земята и за 4ове4еството,но искам един ден ако имам деца не само да съществуват в един добър свят управлявани от своите интереси и нужди,а изобщо да съществуват.И поне да доживея 30:)
  Не са само хипотези КИКО поинтересувай се и ще разбереш гледай”денят на страшният сад” или още 2012 у4ените са сигурни 90% 4е ще стане така.Не сам мн компетентна но вярвам в тези неща.

 7. От ani на Jan 25, 2009

  м/у другото хората които се интересуват от това са мн малко.пове4ето дори не са 4ували

 8. От kun на Jan 25, 2009

  2012 e година е година в която може да стават чудеса,а чудесата са нещо добро и се случват само на добрите хора.

 9. От ani на Jan 26, 2009

  дано да сме от тях:)

 10. От K на Jan 26, 2009

  “Честно казано, ще е радост да си честитим нова година на 01.01.2013г. в един храмоничен свят пълен с положителна енергия и много живот, където нещата се случват както трябва дабъдат по природните и космически закони.”

  Чудесно казано, поздравления!

 11. От Jovani на Feb 2, 2009

  Здравейте приятели,
  Не се плашете от това, което ни очаква около 2012 година. То е нещо прекрасно, изключително и магическо. Промяна към нов начин на живот съществуване в хармония и любов. Дали ще се случи точно 2012 или след 1 десетилетия, не е толкова важно. Важно е ние да подготвим душите си за тази промяна. Силата и Волята са в наши ръца и от Нас зависи как ще посрещнем тази нова епоха. Знайте, че всички Ние, сме избрани да живеем в това време, това може да ви звучи като клише, но е истина! Попитайте интуицията и вътрешния си глас, той няма как да ви излъже, освен ако вие самите не искате да бъдете излъгани. Преди време един, човек който “случайно” срещах ми каза: ” 3-те М - Молитва, Мантра и медитация, прави и ще познаеш Космоса” Тогава не разбирах съвсем какво имаше предвид…
  Вие сте Творци просто познайте Себе си.
  Желая ви много Любов, Сила и Светлина!

 12. От Borjana на Feb 4, 2009

  nikoi ne znae kakvo she se sluchi
  .

 13. От K на Feb 4, 2009

  Е как, бе, Borjana, аз знам.

 14. От Borjana на Feb 4, 2009

  КОМЕНТАРА Е ИЗТРИТ,ЗАРАДИ ЕМЕИЛА

 15. От всемира на Feb 9, 2009

  Искам да ви изпратя едно от Божиите пслания…
  Божествен пъзел

  Писмо от Бога аз прочетох,напътствия дава ни за кой ли път.Отгоре все ни направлява и иска да улучим верния път.Измисляхме си хиляди неща докато не потънахме в калта.Решихме да се правим на герои,да не нарушаваме нашите покои да имаме измислени неща,да отправяме единствена молба за лично благоденствие,а забравихме духовността.Бяхме грешници земни и така останахме си и до днес.Не искаме да си признаем,че оплескахме живота си така.Господи кажи ни как да се поправим,да тръгнем пак по земния ни път.Искрено молба към тебе да отправим и така да излекуваме духът.
  -Чуйте

 16. От всемира на Feb 9, 2009

  Аз говоря не отвчера.Има още шанс за вас.Как боли ме като гледам ви отгоре,май настъпи втория ви шанс.Чаках дълго да се вразумите имахте видения безброй.Само че опитахте се да ме подлудите и забравихте че така сте само в застой.Имам пратеници на земята,чуйте техните слова.Учете се чрез писмата в които ви уча на добрина.Светът не е това,което е пред вас.Отгоре има много други.Сега е време да сте част от нас и да разберете че водачите ви не са луди.Има трудности по пътя,но чрез моя благослов ще уточните как пътеката да изберете и отвърнете чрез добронамерен мислов.Всичко казано е точно.Времето ви вече е отчетено и то много срочно.Трябва да изпълните всичко прочетено.Едно е ясно.Връщане назад няма.Редно е да ви оставя да помислите над тез слова.Но неискам да се повтаря да използвате мойта добрина.Часът настъпи.Вижте как заливат ви проблеми.Всеки душата си към добро да упъти и приеме положителните промени.Казано е че ще стане.Нов век на мислене ви предстои.Не бършете стари рани.Всеки нова страница от живота си да хване и поглед към небето да отправи.Чакайте,какво ви става.Май не вярвате в това.Аз отгоре всичко виждам.Давам ви последен шанс.Малко ли ви давах,но невиждам резултати от това.Замислете се върху съдбата.Как така се случва все на вас да отчитате нещастни резултати на определено време в определен час.Има още,но се моля да се вразумите.Българи,това е звезния ви час.Неразбрахте ли че ми тежите и ви дърпам за хомота май положен все от вас.Иска ми се да прогледнете в мъглата.Да отворите на Рая вратата.Да поведете истински народите на земята да освободите тази окова,която ви тегне години и има единствена цел да се промените и всеки по общия път да е поел.

 17. От всемира на Feb 9, 2009

  Избрах ви не случайно.Дарих ви със силна воля,с дарба не една.Земята ви е безценна,имате красиви гори и поля.Имате всичко,което е нужно духовно да следвате своя път.Не го превръщайте в безцелно същетвуване в Райския кът.Какво е това ли?Пустеещите земи немогат го промени.В горите,планините и недрата енергия странна струи.За какво ви е дадена от съдбата щом неможе един народ с чест да я удостои.Истината е написана от мене,оше когато бяхте диво племе.Имате поставени толкова много знаци ,но ще ги разшифроват баш доказали се юнаци.Други ще са пометени от собствената си алчност и така ще са отчетенипоредните жертви.Можете да ги предотвратите,Можете да се вразумите,да получите опрощение за поредното си погребение.Не искам да затривам тази красота.Създадох я от своята ръка.Слънце,море и природа,създадено от моята утроба.За какво говоря май не ви е ясно.Не искайте да се чувствате натясно.Само чакам да се вразумите и ше потекат към вас реките от положителна енергия,за да се посветите в ритуалите на пътя верния.Искате ли да ви кажа как мога да ви докажа.Седна ръка ще ви докосна и на колене ще ви просна.Но защо да го правя.Нали за друго тук горе заедно мечтахте.Как душите си ще сътворите и космическите закони ще осъществите.Няма да е честно да не кажа за това,че има и добри души,на които добрината си ще покажа.Не всичко еднозначно е решено,но искам да решите проблема.Глобално силите си да съберете и положителното във вас чрез мен да принесете.Има още малко време,но нечакам много.Обществото трябва да приеме трудното ви бреме.ОБЕДИНЕТЕ СИЛИТЕ СИ,ОБЕДИНЕТЕ ЗАЛОЖБИТЕ СИ,ОБЕДИНЕТЕ РЕЛИГИИТЕ СИ.ВИЕ СТЕ КАТО ЧАСТИЦИ ОТ ЕДИН ГОЛЯМ ПЪЗЕЛ.ЕДНА ДА ЛИПСВА И ИДЕЯТА Е ПРОВАЛЕНА.Вярвам,че вече ви стана ясно за какво говоря.Ще се промените както никога до днес.Света ще обиколите с мойта вест.Вестители на ново време ще бъдете за таз земя.Закриляни от моята ръка,отговорни пред това,което ще се случи.Какво ли?Всеки урок ще получи.А до тогава злобата си изхвърлете,с любов я заменете,за миналото не жалете,в очакване към бъдещето се настроете.Нагласата ви за мене е важна,на вас ви е нужна,но за много още чужда.Решено,казано,дотук.Ще властва моята ръка.Суров ще съм за един,а за друг ще съм като блага вода.Промяна чука на вашата врата.Няма да има отмяна.Очаквам една обновена страна.В душата да има борба между основното завладяло света.Разковничето е във вас.Посято е семето на доброто.Само искам да го пазите от злото.Това е мили хора.Иначе боли ме за много от вас.Аз съм вашата опора,а вие моята човешка страст.

 18. От MONOLIT на Feb 10, 2009

  ” Всемира ” - от коя страна на Господ стоиш, А ?
  ВИНАГИ ДУХЪТ СЕ СПАСЯВА , ЗАЩОТО ИЗЛИТА В ОПРЕДЕЛЕНА ТОЧКА ОТ ПРОСТРАНСТВОТО НА 40 -я ДЕН, КОЕТО Е ДОКАЗАНО ОПИТНО!!!ТЯЛОТО ОЛЕКВА С 3 ГРАМА!
  Представяте ли си, кое е Това Нещо, което събира
  всички тези духове, носещи доста информация !!!???
  …може би единият отговор е - Бог !!!???

 19. От всемира на Feb 11, 2009

  “MONOLIT”защо не го прочетеш отново,А?

 20. От ani на Feb 11, 2009

  kvoi tui we xora

 21. От joro на Feb 15, 2009

  NISHTO NEMA DA SE SLUCHI !

 22. От kun на Feb 17, 2009

  климатични промени на планетата вече се наблюдават и нищо не се знае за 2012

 23. От Proksima на Feb 27, 2009

  Това послание не е подадено от Божествената система,,Те не подават така.. един любящ Бог не заплашва.Не е подадено и от вселенският разум,..и те не подават така….Има истина но в посланието не е спазен един от космическите закони за ненамесата.Това което ще се случи е че се минава в по високо вибрационно ниво… И няма да има масова смърт а свикване със вибрациите .. и възприемане на благородството, мъдроста до колкото АЗЪТ е еволюирал.Нищо страшно поредната промяна а българине е кораво племе и се адаптира лесно.. даже и тезаи който са матреиалисти обстоятелствата ще ги принудят.Тази информация се знае отдавна.Катаклизмите са почти ежедневие и живота пак продължава.

 24. От К на Feb 27, 2009

  Здравей, на същото мнение съм, но това, което пропускаш, а е съществено е, че НЕ ВСЕКИ ще свикне с вибрациите. Не може да живееш в страх, да мразиш, да си угнетен и да преминеш. Ура - край на чалгата!

 25. От всемира на Feb 27, 2009

  Proksima,защо не напишеш нещо от това което са ти “подали”за да направим разликата.Това е много важно,защото аз получавам информация,в която Бог ни учи на добри дела.Подготвя ни за промяната.Истина е,че той иска сами да се променим без намеса свисше
  “…Колко малко искам от вас.Мислете на ден първоначално по час.Само,че положително мислете и ще видите крилете на новото време.За какво ли ви говоря.вие нямате очи за мен,онзи свят
  (красивия)за вас е студен…”
  Моля всички,които получават подобна информация или познават такива,да пишат…
  Може би това е начина да разберем нещо повече за това,което ни предстои.
  Благодаря на създателя на този сайт,Любомир.
  Трябва да има по вече такива хора.

 26. От фифи на Mar 1, 2009

  абе искам само да питам всички които говорят за нов свят и нов живот:Как ще ги живеете този живот в прекрасния свят за който говорите след като няма да сте живи??Вие въобще замислялили сте се в това което говорите и пишете??

 27. От K на Mar 1, 2009

  Фифи, обичам те ве, не се бях сещал, честно! (почесва се)

 28. От З на Mar 4, 2009

  От опит знам, че ако човек се опитва да мисли и да предвижда нещо много от далече непременно ще обърка всичко.Това е така ,защото хората са дарени със способността да контролират съдбата си чрез своята нагласа(а не винаги тя е правилната) .Тази способност трябва да се използва много отоговорно,например не е добре да вземаме важни решения под влиянието на емоциите,защтото те са нещо несъвършено(емоциите).Какво добро може да донесе гласът който ти казва “Убий го , той обиди майка ти”, НЕУСВОИЛ изкуството на самоконтрола човек се поддава на измамния глас на тази сила и извършва нещо за което съжалява цял живот.Разбира се това е най-лошия възможен случай,като цяло целта на тази сила е да забавя развитието на хората или да ги изпитва,зада могат само истински готовите да преминат на следващото ниво.Не напразно на изток хората гледат на кармата и прераждането ,като на средства за изкупване на греховете в предишни животи.Та идеята ми беше ,че не важно колко време отделяш за дадено нещо,а е достатъчно да му отделиш няколко мига на вдъхновение.В този ред на мисли е напълно достатъчно просто да сме изцяло позитивно настроени ,всеки път когато възникнат въпроси относно бъдещето ,вместо да се спори чий убеждения са правилни.

 29. От dapsycho на Mar 8, 2009

  Абе aз не се сещам за филми дето показват как ще имаме чипове в мозъците, понеже надали толкова лесно същите дето дават парите за тези филми, ще се решат да покажат и какво мислят да правят с нас…
  А иначе прословутата промяна на мисленето и “еволюция” на съзнанието, което очакват повечето психици, екстрасенси и т.н. заблудени, всъщност ще бъде породено именно от софтуера, който ще контролира чиповете в главите ни (като продължение на биометричните паспорти), които пък ще поставим с голямо удоволствие, мислейки си, че точно това е пътя към колективното мислене, чрез обитаване на инфосферата (продължението на интернет)…
  Или горе долу както е предсказано в Откровението на Йоана за Антихриста - перифразирам: хората ще му се поклонят и сами ще идат при него…
  Та така… поне за едно нещо съм сигурен - маите са имали невероятен усет ;) Само че оптимизма в случая води до самоунищожение :P

 30. От Цву на Mar 13, 2009

  и какв0 в крайна сметка ще умрем ли 2012г..или се 0чаква ‘н0в свят’ ?!

 31. От баба ви на Mar 13, 2009

  А тук има ли някой грамотен? Половината - не можете да пишете! Другата половина - очевидно не са чували за науките физика и математика!

 32. От внуче на Mar 14, 2009

  Аз съм неграмотно и не съм чувало за физика и математика. Моля, пишете ми, какво да правя?

 33. От Дуков на Mar 17, 2009

  И аз имам какво да кажа по темата. Така. Глей сеа , стой сеа , виж сеа , чекай малко. Значи…
  Ох за малко да забравя… трябва да се телепортирам до кораба майка , за регенарация на човешкото ми тяло. Процеса трае около 3 ваши земни години. Ще се видим след … абе на 23.12.2012г. се връщам. Тогава ще завърша коментара , че много бързам. Ади. Със здраве

 34. От МОНОЛИТ на Mar 23, 2009

  Хей Фифи, сещаш ли Се че може и да не Си толкова упорито права , като твърдиш че няма да сме живи !? Що Си толко лаконична ! Аз пък ше Ти обадя, щото няма смърт! Възможно ли е да има други форми на живот!?… тоест разни метаморфози на Дух - Тяло- Душа и т.н. ? Например мога да Ти кажа как изглежда трансформираната Душа - след смърта !!!
  Феерично нещо като глава - в която осезаемо място заемат големи очи - свързани с особено пластична опашка - с неясна тъмна материя, която служи за баланс при полета !!! Душите летят !!!

 35. От v v v на Mar 24, 2009

  Абе хора защо си мислите,че нещо ще се случи 2012г.Май ви се иска да стане чудо да ама не.Ама вярвайте си щом така ви изнася може и зелените да дойдат (:

 36. От Дуков на Mar 25, 2009

  Поздрави от кораба “Майка” :)
  Тук имаме интернет (земен). Тези от отдел поддръжка най-после се върнаха от отпуска и ни “свързаха”. Макари , това трябваше по план да стане още преди около 6-7 хиляди години. Ама нещо се е объркало при вашето “еволюиране” и вместо да построите транс-галактически прадавател на “интернет вълни”( това са като телефизионните вълни, ама не е нужно да гледаш рекламите и предаванията винаги са на запис ), вие построихте пирамиди. За което после обвинихте нас. Заради което отдела за “Не-намеса в еволюционното развитие” все още е със - временно изпълняващ длъжноста - главен търтей и ръководител. Големи уволнения бяха. Ама да не се отплесвам , аз по друг повод пиша.
  Искам да споделя личен опит за видовете “разумен” живот във вселената, понеже виждам че има спор.
  Значи , познавам един от Орион , който е … разумна отенка на червения цят. Неудобното при него беше , че ако искаше да излеза , на бар примерно , трябваще да му носят призма за да се пречупи през нея. Кофти … И до тоалетна сам не можеше да иде:) Та след първата си среща с него вече не пия коктейл Bloody Marry.
  Така изпили брат му … тъжна история.
  Други представители на разумния живот са… Малкия Магеланов Облак … ДА! Това не са планети и звезди. Това са разумни същества!
  Но не очаквайте да направите контакт с тях, поради различието във времеусещането. Примерно едно такова същество обмисля дали да отиде на ресторант или да вечеря в…орбита около 10 000 000 ваши земни години :)
  Тук искам да вметна и “зелените” …Не ги подценявайте. Това че са малки и имат големи глави и антени , не значи че няма да ви откраднат колата , после да ви убедят да си я купите от тях , с парите от застраховката, после пак да ви я откраднат и после да ви убедят , че всъщност кола не ви трябва и ходенето пеша е здравословно(като ще ви продадът и няколко книги за здравословен живот). Но вие ще трябва да продължите да плащате данаците на тзи кола.
  Какво мислите стана с кораба “Баща”. Познатата в галактиката под името “зелената схема” - обиро-застрахователно-даначно-психологично-информационна измама. Още му плащаме данаците.
  Чувал съм че “зелените” са виновни за изчезването на кристалните . Това са(бяха) разумни създания от спиралната галактика К153ZH49-ти. Те бяха същества с кристална структора. Ама зелените ги излъгали , че кристалната решетка е много тежка с тези съединителни връзки между молекулите и нашите “хора” (кристали) , продали съединенията за скраб … и изчезнали . Само някой друг кристален череп се търкаля по планетите като следа от тази велика и наивна цивилизация.
  Та извода който трябва да си направите е , че формите на живот са така много като страниците на галактическия телефонен указател. А повярвайте ми това наистина е много.Страшно много. Абсолютно много. Аз лично нищо по много не съм виждал. Предизвиква реплики от рода “Брей че многооооо”
  Ади до нови срещи.

  П.П. 2012 идваааа :) Гъди-гъди ,кого ще заличаваме , хихихихи . Шегичка бе :)

 37. От Дуков (duckoff) на Mar 26, 2009

  Поздрави от кораба “Майка” :)
  Тук имаме интернет (земен). Тези от отдел поддръжка най-после се върнаха от отпуска и ни “свързаха”. Макари , това трябваше по план да стане още преди около 6-7 хиляди години. Ама нещо се е объркало при вашето “еволюиране” и вместо да построите транс-галактически прадавател на “интернет вълни”( това са като телефизионните вълни, ама не е нужно да гледаш рекламите и предаванията винаги са на запис ), вие построихте пирамиди. За което после обвинихте нас. Заради което отдела за “Не-намеса в еволюционното развитие” все още е със - временно изпълняващ длъжноста - главен търтей и ръководител. Големи уволнения бяха. Ама да не се отплесвам , аз по друг повод пиша.
  Искам да споделя личен опит за видовете “разумен” живот във вселената, понеже виждам че има спор.
  Значи , познавам един от Орион , който е … разумна отенка на червения цят. Неудобното при него беше , че ако искаше да излеза , на бар примерно , трябваще да му носят призма за да се пречупи през нея. Кофти … И до тоалетна сам не можеше да иде:) Та след първата си среща с него вече не пия коктейл Bloody Marry.
  Така изпили брат му … тъжна история.
  Други представители на разумния живот са… Малкия Магеланов Облак … ДА! Това не са планети и звезди. Това са разумни същества!
  Но не очаквайте да направите контакт с тях, поради различието във времеусещането. Примерно едно такова същество обмисля дали да отиде на ресторант или да вечеря в…орбита около 10 000 000 ваши земни години :)
  Тук искам да вметна и “зелените” …Не ги подценявайте. Това че са малки и имат големи глави и антени , не значи че няма да ви откраднат колата , после да ви убедят да си я купите от тях , с парите от застраховката, после пак да ви я откраднат и после да ви убедят , че всъщност кола не ви трябва и ходенето пеша е здравословно(като ще ви продадът и няколко книги за здравословен живот). Но вие ще трябва да продължите да плащате данаците на тзи кола.
  Какво мислите стана с кораба “Баща”. Познатата в галактиката под името “зелената схема” - обиро-застрахователно-даначно-психологично-информационна измама. Още му плащаме данаците.
  Чувал съм че “зелените” са виновни за изчезването на кристалните . Това са(бяха) разумни създания от спиралната галактика К153ZH49-ти. Те бяха същества с кристална структора. Ама зелените ги излъгали , че кристалната решетка е много тежка с тези съединителни връзки между молекулите и нашите “хора” (кристали) , продали съединенията за скраб … и изчезнали . Само някой друг кристален череп се търкаля по планетите като следа от тази велика и наивна цивилизация.
  Та извода който трябва да си направите е , че формите на живот са така много като страниците на галактическия телефонен указател. А повярвайте ми това наистина е много.Страшно много. Абсолютно много. Аз лично нищо по много не съм виждал. Предизвиква реплики от рода “Брей че многооооо”
  Ади до нови срещи.

  П.П. 2012 идваааа :) Гъди-гъди ,кого ще заличаваме , хихихихи . Шегичка бе :)

 38. От vik на Apr 4, 2009

  Az mislq,4e prosto 6te vlezem v drugo izmerenie. Nikoi ne moje da kaje kakvo 6te stane sled tova sas zemqta i s horata. Neka onzi ot gore,se smeli nad nas

 39. От легендата на Apr 7, 2009

  аз сум сагласен с дончо

 40. От легендата на Apr 7, 2009

  това е световна лъжа бе тъпанари те просто ви правят на смешници.2012 е края на света дрънки.това просто е лъжа не се хващаите.сега знам какво ще направят админите с коментарът ми ще го истрият защото има 1 които не вярва в шибаната им лъжа аре бе админи отговорете ми вие защо триете коментарите на невярващите за края на света и вярвате ли че ще има краи на света ?

 41. От дончо на Apr 7, 2009

  а кво ви казах а всички ме подкрепят

 42. От косми контра на Apr 7, 2009

  легендата е прав

 43. От vik на Apr 7, 2009

  koi kazva 4e 6te ima krai na sveta ,ima vqrva6ti i nevqrva6ti. ot krai vreme si e taka.prosto 6te ima nqkakva promqna,koito nikoi ne znae kakva 6te bade.

 44. От nask01 на Apr 8, 2009

  ako e golqma fulna samo surfistite 6te ocele’m

 45. От ani на Apr 11, 2009

  знаете ли 4е тва края на света е пална простотия ние сами се самоунищожаваме.и тея всички нешта които се случват и ще се случват не е защото идва края на света а от всичката мизерия която правят хората се получава глобално затопляне и от там идва всичко останало.позаинтересуваите се малко и спрете да правите толкова боклук,а не да мислите за др живот в др измерение щот не го заслужавате.и в др измерение хората ще са сушто толкова безотговорни и егоисти.ние сами сме си виновни за всичко което ще ни се случи.

 46. От ani на Apr 11, 2009

  знаете ли 4е тва края на света е пална простотия ние сами се самоунищожаваме.и тея всички нешта които се случват и ще се случват не е защото идва края на света а от всичката мизерия която правят хората се получава глобално затопляне и от там идва всичко останало.позаинтересуваите се малко и спрете да правите толкова боклук,а не да мислите за др живот в др измерение щот не го заслужавате.и в др измерение хората ще са сушто толкова безотговорни и егоисти.ние сами сме си виновни за всичко което ще ни се случи.всяко нешто се променя земята също а ние не правим нищо да я запазим.

 47. От МОНОЛИТ на Apr 13, 2009

  СКЪПИ МРАВКИ - щот сме си мравки де….темата е “Спасението 2012-та ” ! Къде забивате встрани от нея? В тази връзка задавам въпрос:
  ДУШАТА СПАСЯВА ЛИ СЕ СЛЕД СМЪРТТА, КАТО НАПУСКА ТЯЛОТО?…ако да-значи сме спасени….ако не, значи не сме….ИМА ЛИ РАЗЛАГАНЕ НА ДУШАТА СЛЕД СМЪРТТА, за да се мисли дали би могла да излети и да се спаси ? … такива мисли искам да ви фрасна в съзнанията ви…

 48. От ani на Apr 14, 2009

  а бе вие хора добре ли сте

 49. От G на Apr 23, 2009

  “От Jovani на Feb 2, 2009

  Здравейте приятели,
  Не се плашете от това, което ни очаква около 2012 година. То е нещо прекрасно, изключително и магическо. Промяна към нов начин на живот съществуване в хармония и любов. Дали ще се случи точно 2012 или след 1 десетилетия, не е толкова важно. Важно е ние да подготвим душите си за тази промяна. Силата и Волята са в наши ръца и от Нас зависи как ще посрещнем тази нова епоха. Знайте, че всички Ние, сме избрани да живеем в това време, това може да ви звучи като клише, но е истина! Попитайте интуицията и вътрешния си глас, той няма как да ви излъже, освен ако вие самите не искате да бъдете излъгани. Преди време един, човек който “случайно” срещах ми каза: ” 3-те М - Молитва, Мантра и медитация, прави и ще познаеш Космоса” Тогава не разбирах съвсем какво имаше предвид…
  Вие сте Творци просто познайте Себе си.
  Желая ви много Любов, Сила и Светлина!”

  Абре Човек Ти Болен Ли Си?? Нас Метеорит Ще Ни Удари Той Ми Вика Да Не Се Плаша :@ :@ :@

 50. От ani на Apr 25, 2009

  alo pomislete malko be hora

 51. От nikolova87 на Apr 27, 2009

  Do kolkoto znam zemqta 6te obyrne polyusite si i 6te spre da se vyrti za 3 dni!Predstavete si kakvo 6te se slu4i!!!
  EVOLUTION!!!

 52. От nikolova87 на Apr 27, 2009

  Zdraveyte ANANUNKI!!!

 53. От ani на May 1, 2009

  оф

 54. От ani на May 1, 2009

  каква еволюция бе брат?хвърляйте си още боклуците навсякаде па ще видите

 55. От sanna на May 3, 2009

  Рано е още за НОВИЯ СВЯТ. Най-напред трябва да дойде Антихриста. И май точоно товая ще се случи скоро. Четете БИБЛИЯТА! Там всичко е казано!

 56. От ani на May 4, 2009

  wie ne ste dobre be hora

 57. От undadteam на May 5, 2009

  Ааааа , исках само да попитам ако има такова нещо имаме ли шанс да за спасение… !??!

 58. От pcmag на May 5, 2009

  abe vie xora nared li ste si4ki ste izdran4ali totalno kakvi sa teia gluposti deto gi govorite ve

 59. От Росен С.С. на May 7, 2009

  Здрасти
  Тука май има цензура на коментари,понеже първият ми коментар не е публекуван,а това много лошо.
  Коментара ми небеше кой знае какво,но прибавих 2 линка към него,кадето имам други коментари на тая тема.
  Този коментар е нещо като проба да видя дали ще го публекуват.

 60. От Росен С.С. на May 7, 2009

  http://nolimit.cult.bg/presscenter/eaeaiaadha-ia-iaeoa-ia-edhae-a-aaiethoey/

 61. От К на May 7, 2009

  Драги, Росене ес ес, а сега като е публикуван какво?.. За пет реда ти преброих седем правописни грешки на прима виста, а ти искаш да ти цъкам по линковете и да обсъждам с теб неща, които са ти мега чужди.

  Ако не ми идваха коментарите на мейла и да ме скандализират теб подобни, едва ли щях да се занимавам да ви чета чудесиите, но ми е кофти за автора на сайта, който наистина се опитва да направи нещо. Жалко.
  Нищо лично, гледай си уроците и вземи прочети някоя книга, стига с този интернет!

 62. От Росен С.С. на May 7, 2009

  Ехх,защо на всеки сайт треа да има такива хора,дето си мислят,че правописа прави човека Човек.Когато разговаряш с някого,как говориш…
  “Здрасти запетая как си точка въпросителна и т.н. и т.н.
  Вярно е,не съм бил добър ученик,но граматиката е за обща култура ,а не да те покаже колко си начетен.А линковете които бях дал са за същата тема и ако бяха публекувани,и ако беше прочел статиите с коментарите,едва ли ще ше да напиши този твой коментар.
  И след като видях,че на този сайт треа удобрение за линкове,реших да изчакам да ми публекуват първият ми коментар и тогава щях да продължа с коментари те си тук на този сайт.
  Ама тъй кат гледам,май сте си свой хора тука,щом така регирате на чуждо мнение.
  Наистена Жалко,че се води такъв вид кометар,но явно навсякаде е едно и също.
  А по отношение темата на статията,това че,имаш някаква представа за нещо,незначи,че го разбираш напълно,понеже всеки човек живее в своя собствен свят на разбирания и идеали,които трудно могат да се изкоренят,но лесно могат да се променят.А това го знаят най-добре хората с екстемален начин на живот и болнави хора които знаят,че всеки един момент може и да им е последен.
  А това,че хората дето се мислят за много начетени,а неразбират какво четат…настоящето го показва.В един от др. сайтове казвам нещо от тоя род… “Нека да се възползваме от това предизвикателство на 2012 година,да ни послужи не само да се вгледаме в себе си,но и да разберем какво гледаме.” Предполагам всеки е чувал израза..”гледаш,ама невиждаш”..това имам предвит.

  И хора,негледай те правописа,а ми гледайте какво хората искат да споделят,щот до кат гледаш за правописа,пропускаш същината не само на написанато,ами ако нещо важно може да пропуснеш и най-важното си събитие в живота си.

 63. От К на May 8, 2009

  Ами защото, Роска, по дрехите посрещат. И защото, повярвай ми, доста е неприятно да четеш полуграмотен български. Защото не мога да си представя интелигентен човек да не може да пише. И не знам дали правописа прави човека, както казваш, НО със сигурност го определя. Сещаш се, нали?
  Напротив, тук няма абсолютно никакъв модераторски контрол и това е проблема. Можеш да съдиш за това по Андрешковците, дето са се изтропали навсякъде.

 64. От Росен С.С. на May 8, 2009

  Да речем,че дойде тази дата 21.12.12г. и се случи по-добрия вариянт….да еволюраме.Колко хора мислиш,че ще минат в другото измерение.Да речем,че сме 7 милярда хора,от тия 7 милярда колко ще са достатъчно “узрели”,че да преминат.??
  Я минат 200-300 милиона,че може и 500 милиона да станат,щот до тогава има много време и както писах по-горе-надявам се да си го видял,хората могат лесно да си променят възгледите.И хубавото на тия промени към добро е,че кат се променят възглидите към добро старите лоши нрави,който са се вкопчели хората,започват да си губят стойностите.Димек здравите корени които са ни задушавали,започват да изсъхват и падат,но до като напълно се оттърсим от тях,ще продължават да ни държат в “клетката” от лошите нрави - коренни.
  И едва ли К,ще разбереш какво пак написах,понеже в повечето ти коментари в този сайт,са само забележки.И ако наистена се мислеш за толкова умен,тогава вземи да преминеш в по-горния клас и да станеш мъдар.
  Па тогава започни да четеш хората,а не книгите
  щот книгите са написани от хора.
  Жалко е наистена,но какво да се прави повечето хора-както казах по-горе,са невярващи.
  И тука неговоря за някаква религия,а ми просто невярват като цяло.Ако достигнеш до определено мислене и понеже “материалния” свят в който живеем,те накара да се чувстваш като удавник хванал се за сламка и си мислиш,че тя ти е спасението,жестоко си мислиш.
  В место да се давиш,земи се научи да плуваш.

 65. От nikolova87 на May 8, 2009

  Роска,поздравленя за абстрактното мислене,умееш да провокираш такова и у хората,които четат коментарите ти!Жалко наистина ,че коментарът ти с линковете не е пуликуван!
  Но ако позволите едно арбитърско мнение по вашите тези-аз мисля,че и двамата по малко имате право.И правописа е важен,но не и определящ…но спорът ви ви връща към онзи профанен свят от чиито “корени” искаме да се освободим нали?Не го позволявайте!!!

 66. От Росен С.С. на May 8, 2009

  Така е Ники,спор няма,естесвено че и граматика е важна след като са я написали заедно с азбуката братята Кирил и Методи.
  Но начина по които се прави коментар също така е много важно как го завършваш,понеже трябва да накараш хората да се замислят и да ти отговорят правилно с техни думи, за да ги почувстват и разберат-димек да намерят следващото парченце от пъзела на живота си,а не ти да им кажеш всичко и те да ти кажят ..така е…и да се замислят за момента и да подминат същината.Което е 90% от случаите,до като човек незапочне да обръща повече внимание на това какво става около него.
  И като стана дума за пъзел,се сетих,че преди две седмици завърших един от 2500 части и ми отне близо месец,за да го завърша.Та,докато го нареждах размишлявах за най различни неща,до като един ден неосъзнах смисъла на тази фраза ..”да намериш липсващото парченце от пъзела на живота”.Погледното буквално първите неща които ще ти помогнат да наредиш пъзела по-лесно,тва са крайните парченца които образуват нещо като рамка и от там на сетне започваш да нареждаш отсналите.И какво искам да кажя с това;… Първо,като се раждаш,хората около теб ти дават общатата предства за живота който треа да водиш
  -крайните парченца от пъзела дето са като рамка.От там вече в процеса на растеж не само на тяло,но и на разсъждения,започваш да пълниш тази рамка.Но тука идва друго,че докато нареждаш пъзел ти трябва много време.Има парченца дето лесно се намират,но има и такива дето на мен примерно ми отне 6-7 дена за да ги намеря,а те всъщност са били пред мене и тука идва другата фраза -гледаш,ама невиждаш.
  Което значи в човешкия живот,че за да намериш това парченце треа малко повече време да мине,но не само времето да мине,но да размишляваш през това време.
  Тука вече идва и моя подхот за коментарите-ама ся кат се замисля тоя подход е от древни времена,кадето се опитвам да накарам хората да размисляват и да дадът техния верен отговор,който чрез него показват кои са всъщност.
  И когато вече напълниш този пъзел..не се знае колко вода ще изтече до тогава,ти вече ще си достатъно силен и мъдар,за да излезеш от тази “материал” рамка на “земния” живот и ще осъзнаеш,че ти самия си едно малко парченце от общия пъзел на вселената.И когато го осъзнаеш това ще започнеш да търсиш своето си място в този голям Пъзел.И докато си търсиш твоето място,ти вече ще можеш да разбираш това което виждаш и когато си намериш мястото,ще си напълно узряло парченце.

  чек,че се отплеснах :)))
  ай до другия път :)))

 67. От dendolina на May 8, 2009

  Росене, пожелавам ти да еволюираш първо по граматика! Имаш нужда, повярвай. После вземи, прочети някоя друга книга, подреди си малко мислите, интересувай се, дерзай. Не да разцъкаш малко Гугъл и да си мислиш, че много знаеш. Няма как хората да ти се радват заради единия неосъзнат порив. От там идва и досадата и забележките.

 68. От Росен С.С. на May 8, 2009

  Явно хората тук нечетат какво се пиши. :)
  Желая ви Успех в Живота и дано тая граматика да ви е от полза,щот сте се хванали за нея като “сламка”.
  Повече няма дави тормозя с моята Граматика.:)

 69. От Rozen T на May 8, 2009

  Докато и тук продължавате да спорите относно правописа на хората, да се заяждате един с друг и да не публикувате адресите по същата тема на други сайтове, мога само да кажа, че аз лично отказвам да участвам. Моля драги ми сънародници да проявявате малко разбиране към другите, малко уважение пък било то и към някого, който не е толкова грамотен като вас. Събирате се и започвате да говорите за любов, енергия, еволюция а в същото време ще си извадите очите. Направете един форум специално за граматичните грешки и с радост ще участвам но тук темата е друга и далеч не е “Как да се подигравам с другите”.

 70. От Ketliin на May 11, 2009

  А какво ще кажете за това :
  ПИСМО НА ЕДИН НОРВЕЖКИ ПОЛИТИК ДО МЕДИИТЕ

  Аз съм норвежки политик. Бих искал да кажа, че ще се случат много неприятни неща от сега, до 2012 г.
  Норвежкото правителство строи все повече и повече подземни бази и бункери. Когато ги питах, те просто казаха че е за протекцията на населението на Норвегия. Когато ги запитах за срока на тяхното завършване – отговорът беше: „Преди 2011 г.”Израел прави същото както и много други страни.
  Планетата Х идва и Норвегия е започнала да складира храна и семена в местността Свалбард в арктическия север както и на други места навсякъде в страната с помощта на САЩ и ЕС. Те ще спасят само тези, които са от елита на властта и тези, които могат да съградят отново всичко: лекари, учени и т.н.
  Колкото до мен, аз вече знам че ще напусна преди 2012 г., за да отида в местността Мосйоен, където имаме дълбока подземна военна инсталация. Там ние сме разделени на сектори – червен, син и зелен. Знаците на норвежките военни вече са дадени и лагерите са отдавна построени.
  Хората, които ще останат на повърхността и умрат с останалите няма да получат никаква помощ. Планът е да се спасят 2 милиона норвежци, а останалите да умрат. Това означава че 2,6 милиона ще загинат в нощта без да знаят какво да правят.
  Всички сектори и ноеви ковчези са свързани с тунели и имат вагонетки, които могат да ви отведат от един ноев ковчег до друг. Това е за да може да стоят в контакт един с друг. Само огромните врати ги разделят, за да не се компрометират секторите по един или друг начин.
  Аз съм много тъжен и плача често с другите, които знаят, че много хора ще научат прекалено късно и всичко ще свърши за тях. Правителството лъже хората от 1983 г. до сега. Всички големи политици в Норвегия знаят това, но много малко от тях биха казали нещо на хората, защото се страхуват че също могат да изпуснат 12-те вагонетки, които ще ги отведат до ноевите ковчези, където ще бъдат на сигурно място.
  Ако те кажат на някого – със сигурност ще бъдат мъртъвци. Не ми пука повече за мен. Човешкият и биологичните видове трябва да оцелеят. Хората трябва да знаят това.
  Всички правителства по света знаят за това и те просто казват че ще се случи. За тези от хората, които могат да се спасят, мога само да кажа да отидат на по-високо и да намерят пещери по високите места, където да имат хранителни запаси за поне 5 години с консервирана храна и вода за известно време. Хапчета за радиация и биокостюми са също препоръчителни, ако можете да си ги позволите.
  За последен път казвам – дано Бог ни помогне, но Бог няма да ни помогне – знам. Само всеки самостоятелно може да направи разликата. Събудете се, моля…!
  Можех да ви пиша използвайки друго име, но не се страхувам повече от нищо. Когато знаеш определени неща, ставаш недосегаем и никаква вреда не може да те сполети, когато знаеш че краят е близо.
  Уверявам ви на 100%, че нещата ще се случат. Има 4 години да се подготвим за края на играта. Вземете оръжия и организирайте групи по оцеляване и намерете място където ще бъдете на сигурно с храна за известно време.
  Питайте ме каквото и да е и аз ще ви отговоря доколкото знам всичко за норвежката връзка. И просто се огледайте: те строят подземни бази и бункери навсякъде. Отворете си очите хора. Питайте правителствата какво строят и те ще ви кажат: „О това са просто складове за храна” и т.н. Те ви заслепяват с всички тези лъжи.
  Знаците на извънземното присъствие са също налице и аз виждам че норвежките политици от елита не са това за което се представят. Все едно всяка тяхна мисъл е контролирана и това което говорят сякаш им е предварително зададено. За мен е ясно кои са те и кои не са. Може да го видите в очите им и в умовете им.
  Запомнете, че тези които ще останат в или около градовете през 2012 г., ще са първите които ще бъдат умъртвени. По-късно армията ще прочисти останалите оцелели и те ще имат заповед да убиват всички, които окажат съпротива, за да ги закарат в лагерите, където всеки ще бъде маркиран с номер и етикет.
  Виждам че се говори за Беназир Бхуто на вашия сайт. Нейната смърт беше трагична. Аз я познавах както можете да видите. Също можете да видите от снимките, че съм се срещал и с други видни политици и лидери от цял свят.
  Обществото няма да знае какво става до самия край, защото правителството не иска да създава масова паника. Всичко ще стане тихо и правителствата просто ще изчезнат.
  Но аз казвам това: не влизайте тихо в нощта. Вземете предпазни мерки за да сте на сигурно място с вашето семейство. Съберете се с други. Работете заедно за да намерите начини да решите многото проблеми, които ще срещнете.

 71. От К на May 11, 2009

  Страховито. Може ли линк към източника?..

 72. От namaikaviputkata на May 12, 2009

  kade y4enite sa kazali 4e 6e ima ne6to prez 2012 we sektanti glupavi tva neznachi che kato onia im e bil mnogo pravilen kalendara i nakraq sa go zarqzali izvdnaj 4e 6e bade krai s planetata varete pa ispiite malko voda

 73. От Деси на May 12, 2009

  Вие всичките , не сте в ред

 74. От Ketliin на May 12, 2009

  К., влез в Гугъл и напиши така, както е заглавието “Писмо на един норвежки политик…”. Наистина е страховито.На мен разни пророчества…,предсказания и т.н. не могат да ми повлияят, но когато съпоставиш разни научни факти (визирам периодичната смяна на полюсите на Земята и това, че в момента се намираме в такъв период; фактите, че при подобни ситуации са изчезвали цивилизации и континенти-Атлантида; също така изследванията и научните изчисления относно времетраенето на едно денонощие преди 1980г. и сега; а така също и феномена, известен като “Парад на планетите” (имам предвид това, че на 21 или 23.12.2012г.Слънцето, Луната и Земята ще застанат в една линия…или нещо подобно) - ме навеждат на мисълта, че нещо ще става. Много се надявам това “нещо” да е по-добро за нас.

 75. От kun на May 12, 2009

  ne znam za 2012 no na parlamentarnite izbori prez tazi godina samo gospodin borisov e dostoen s segashnata koalicia moge apokalipsisa da doide predi datata v kalendara na maite

 76. От Danaya на May 13, 2009

  HORA SLUSHAITE I 4ETETE !
  VSI4KO E NA LICE ,DORIDATATA E OTBELIAZANA OT PROROCI V MINALOTO I NASTOIASHTETO ,21.12.2012 a 23.12.2012 e purviat den ot novoto na4alo , Zemiata se dviji v izmerenie 12.60 i na 23.12.2012 navliza v novo izmerenie 13.20 v GVATEMALA mestnoto naselenie NEGOVORI za tezi dni ,,,,STRashnoe kazvat te ! ,,,,POLITICITE MUL4AT zashtoto znaiat , 4e niama da mogat da spasiat vsi4ki ,,,, shte se spasite samo vie ako naistina poviarvate
  RELIGIITE shte se STOPIAT i iz4eznat tzi godina 2009 e kardinalna za vashiat razum , zashtoto nablijavame ,,,,
  DECA INDIGO , GLEDA4KI i BAIA4KI , JRECI ot minali epohi vsi4ki sa kategori4ni ,,,niama dve mnenia po vaprosa ,,,,,, PREDZNAMENOVANIATA sa NALICE : / zapomnete ,4e za da poviarvat vsi4ki ,shte poiskate kolesnici v nebeto i ISUS da vi propogovori ,,,no tova niama da se slu4i ,,,,/
  Ako sega izpolzvate 5 procenta ot suznanieto si ,,,2012 e na4aloto kogato shte zapo4nete da vijdate i drugi izmereniq ,,,, / VANGA : i togava shte doidat 4udesata , neshto koeto nikoga ne ste vijdali dotozi moment i vse oshte nerazbirame ,,,,,
  MAITE : BUDESHTETO e PRAZNO zashtoto ne se znae nakude shte trugne vsi4ko sled 2012 dali shte se dosamounishtojim ili shte postavi na4aloto na edna nova epoxa v koiato DNK na horata shte se samoizmeni ,shte upravliavame sobstveniat si sviat samo i edinstvenno 4rez misalta i shte se nare4em KIN a ne 4ovek ,parite shte iz4eznat kakto i materialnoto ,,,,,,, SPOMNETE SI
  ISUS HRISTOS e u4il horata predi 2000 godini na istina , obi4 i liubov kum blijniat si ,,,,,nie e triabvalo da se nau4imna tezi neshta ,,,, no NEGOVOTO VREME e izteklo kakto i nasheto igorko mu na tozi koito nepoviarva ………….
  znacite sa nalice : bedstvia , kataklizmi, voini , glad smurt ,/kakto i v predskazaniata ,,,,nima shte otceleem ako ostavim neshtata taka ?
  vsi4ki shte imate 4ipove i nomera kato jivotni i ostatuka ot jivota vi shte go upravliavat hora koito gi e strah ot na4aloto i neiskat da izgubiat materialnoto /
  SVETUT SE DVIJI V NEPRAVILNA POSOKA I GOLIAMA 4AST OT NEGO SHTE ZAGINE , SHTE OSTANAT MALKO HORA ,KOITODA SE BORIAT ZA edin nov sviat ,togava shte se u4ite ot decata i ot razlikata kakvo ste imali i kakvo ste izgubili ,,,,,/
  2012 navliza v novo izmerenie , planetite sa podredeni i niminuemo shte se otrazi s pagubni prilivni vulni unishtojitelni vulkani i zametresenia poliusite na planetata se zavurtat i obrashtat po4ti kardinalno,ako otceleete sled tova pomnete 4e triabva da slushate sarceto si .
  i da ne se klaniate na nikogo osven na vselenata ili na GOSPOD talkuvaite si go kakto namerite za dobre , !

  AINSHTAIN , MAITE , NOSTRADAMUS , VANGA , IZTO4NITE predznamenovania , LEONARDO DA VINCHI , GALILEO GALILEI
  vsi4ki te sa ot razli4no vreme ,epohi i rasi podskazvali sa go stotici godini predi tova koeto shte se slu4i ….FAKT

 77. От n0_m0r3_pa1n на May 15, 2009

  Хахахахха..глупци…хахаха Имам книгата за 2012, която няма никакви факти. Кога ще разберете, че най-лесният начин за манипулацията е страхът? Да се криете в мишите си дупки от страх, че ще измрете 2012 година, докато тези горе управляват необезпокоени. Мишки. Нямате ли грам срам.Вие целия си живот го пилеете в оргии и пиене, сега ми чакали с нетърпение 2012. Какво ли ще стане като видите, че ще дойде и ще мине..хахахаха. 2000 щяхме да мре, 2001, 2002.. 2010, 2011, 2012. Жив съм мамицата му. Аре осъзнайте се и излезте от черупките си, защото така ви треперят гащите, че тия отгоре хванаха с кеф да грабят милиони а вие отдолу мрънкате - моля ви пуснете нещо и за нас, че ще умрем 2012..господ..кои сте вие да казвате кой е господ? Аз знам какво е господ за мен..и не желая да ми цитирате правилата негови и да ми определяте нови. Защото аз си имам. Ай стига всявайте паника, защото ми се повръща от такива като вас, дето карат народа да се свива все повече и повече. Ако толкова ви се мре 2012, моля ви обесете се на 01.01.2013. Именно тогава ще дойде спасението от охлюви като вас..ай със здраве..

 78. От n0_m0r3_pa1n на May 15, 2009

  и друго..това, което се случва се наричат цикли на земята, които съществуват от бог знае кога. както е имало ледников период, сега има период на засушаване и това са съвсем нормални неща. Както няма озонова дупка, както убиха 3000 души в кулите, за да могат американците да влезат в ирак и афганистан и т.н. Тук говорим за много пари..и това е съвсем различно от 2012 година. Едва не изгорих глупостите на Патрик Джерил и Джино Ратинкс. Лично щях да им се обадя и да ги препсувам по български. Защо? Първото защото ми казват, че 4 * 2,12362163126312 = 8 а то всъщност е 8 с продължение, защото се опитват да съберат пари от вярата на хората в това, че те ще открият лабиринта в Египет, който не съществува. Хора..боже мой..това, че вие не виждате смисъл в живота си и чакате моментът, в който той ще приключи, не значи, че 2012 ще умрем. Боже..а такива люде с такива сайтове всяват паниката, защото всеки започва да трепери над кожата си като чуе, че ще умре. Особено хора, които чакат живота им да свърши (понеже и аз не знам каква е причината) и които се хващат за първата дата изникнала им пред очите като удавник за сламка. Моля не гледайте само до носа си. Гледайте и по-напред…и затворете този сайт. Срам! Политиците казваха, че има замърсяване на атмосфете, политиците казаха, че няма, политиците казаха, че Ал Кайда бутнала кулите, политиците казаха, че те са бутнали кулите, политиците казаха, че ще умрем 2012…ай извода си го правете вие. Глупости..и вярвате на едни велики учени, които казват, че копаят тунели.хахахахаха

 79. От n0_m0r3_pa1n на May 15, 2009

  2012 год е най-наситената с глобални предсказания година в близко бъдеще. Седем причини изтъкват учени и гадатели за настъпването на края на човечеството през тази година:

  1. 21 декември 2012 ще се проведе парада на планетите - в една линия ще се наредят на само планетите от Слънчевата система, но и в други звездни системи от самия център на галактиката

  2. През 2011-2012 година е поредният пик на слънчевата активност

  3. През 2012 Земята ще се сблъска с астероида 2005 YU55

  4. През 2012 година ще започне епохата на глобалното затопляне

  5. 2012 пик на световната икономическа и политическа криза спроед Нострадамус

  6. През 2012 година, според изчисленията на Александър Филатов близко до Земята ще мине планетата Нибиру, която ще стане причина за потоп, смяна на полюсите и промяна на климата

  7. През 2012 година приключва епохата на «Петото Слънце» по календарите на маите. При встъпването си в нов цикъл съществуващата цивилизация ще бъде унищожена

  8. През 2012 год на 21.12.2012 ще пия 1 кафе, а на 25.12.2012 ще се смея на всички вас, които толкова се вдявате в глупости..

  Зад телевизията - политици, за политиците - корпорации, зад списанията - политици…изводите сами вадете..ай..че се ядосвам само..

 80. От n0_m0r3_pa1n на May 15, 2009

  It says that at 4772 October 13: The Maya Calendar Ends
  is below the atronomical events
  [edit] Astronomical events
  4285 August 6: Venus occults Regulus
  4296 November 22: Venus occults Antares
  4557 November 10: Venus occults Regulus
  4747 August 14: Venus occults Regulus
  4772 October 13: The Maya Calendar Ends
  ай със здраве..I don’t know if that’s the correct end date or not, but the calendar definitely continues past 2012. The only reason for the 2012 paranoia is that it’s the end of one Buktun (395 years). This would be the first Baktun that’s ticked over since we figured out the Mayan calendar that’s all. There have been 12 previous Baktuns without incident.вземете извоювайте по 1 мляко и закуска на децата си вместо да ги криете в мазетата..

 81. От Miroslav на May 19, 2009

  n0_m0r3_pa1n eei ti vseznaeshtiq ti da ne be da si y4en i da ne sa ti platili .. da te se protivpostavqsh na si4ki.. :D naistina nikoi neznaae kakvo she stane.. i az mislq kat0 teb nad vaprosa kakvo shte se slu4i.. no aftora na saita iska da pomogne … da si4ki koito sa ot4aqni ot 2012 za men tva e prosto suvpadenie na nqkolko dati.. no ima nogo hipotezi koito tvardqt obratnoto.. i seriozno pisna mi ot tapaci ! NIKOI NEZNAE KAKVO SHE STANE … ! NO NQMA DA E NESHTO NORMALNO ! a ti ak0 nemojej da me razberesh pi6i mi na skype:Miro4542 ;)

 82. От МОНОЛИТ на May 22, 2009

  Да Ketliin е доста напред с материала !
  Положението в Швейцария е същото !
  С тази разлика, че и ПОД ОБИКНОВЕННИТЕ ИМ КЪЩИ
  СЕ ПРАВЯТ БУНКЕРИ !!! Знаем че там направиха
  референдум, относно кво да правят с натрупания златен резерв ! Тоест , явно нямат проблеми за такива неща….

 83. От МОНОЛИТ на May 22, 2009

  Един детайл:
  Преди да се случи потопа, Господ казва на Ной какво да направи, нали ? Тоест , би трябвало да има предупреждение за това какво предстои през 2012-та!….. та да не гадаем още , де….

 84. От МОНОЛИТ на May 29, 2009

  И още нещо :
  НЕЩОТО, КОЕТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ НЯМА ДА Е БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ !!! Тоест : ЛОГИЧНО Е ДА СЕ МИСЛИ ЧЕ АКО ЕДНО ТЯЛО ПРИБЛИЖАВА ЗЕМЯТА, ЩЕ БЪДЕ ЗАБЕЛЯЗАНО МНОГО ПРЕДИ ДАТАТА ! Тоест : ДОСТА АСТРОНОМИ, ЩЕ АЛАРМИРАТ ОБЩЕСТВЕНОСТТА !!! А ИНАЧЕ ПОСТЕПЕННО ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ ЦИКЛИЧНИ ПРОБЛЕМИ СВЪРЗАНИ СЪС СЪБИТИЕТО, КОИТО ДОПЪЛНИТЕЛНО ЩЕ ИЗВЕСТЯТ - НЕ САМО УЧЕНИТЕ И ВОЕННИТЕ, КОИТО БИ ТРЯБВАЛО ДА ВЗЕМАТ МЕРКИ И Т.Н. !!!! Помните ли Халеевата Комета, която цяла седмица се наблюдаваше в северозападна посока с ПРОСТО ОКО !!! …не Ми Се рови сега,
  колко км. в секунда Се е движела…..

 85. От nikolova87 на May 30, 2009

  ОК!Дори и да ни предопредят какво смятате да напражите ,да си изкопаете дупка в земята ли?!:)))Каквото и да се случи ,то се случва и ние простолюдието увисваме!Само можем да гадаем!Но го погледнете и от добрата сртана-ние сме избраните да видим края на света!!!За екстремните хора това е приключението на живота им!

 86. От rukola на Jun 4, 2009

  Питам се, колко ли пъти в бъдеще човечеството ще открива, че земята е кръгла, че се върти .. да не говотим за по-натам ;/

 87. От Solar Dog на Jun 23, 2009

  Не се притеснявайте за нищо, просто се старайте да се развиете и станете хора - ХОРА. Развийте силна интуиция, запознайте се със себе си, и когато дойде моментът - какъвто и да е той, всеки от вас вече ще знае къде да отиде и какво да направи, и никой няма да се страхува от нищо, защото ще знае че това е просто преход, който вече се случва.

 88. От nikolova87 на Jun 26, 2009

  Kakvo iska6 da kaje6 Solar Dog?

 89. От Miroslav на Jun 28, 2009

  iska da kaje che tva edin cikal …. chrez koito nqkoi i nqkade e zardoil v zemqata prechistvaneto i … nemooje za 200 000 godini da razroshim balansa koito se e gradql 4 milqrda godini ;]

 90. От beti на Jun 29, 2009

  po nadolo be6e napisano “Не се плашете от това, което ни очаква около 2012 година. То е нещо прекрасно, изключително и магическо. Промяна към нов начин на живот съществуване в хармония и любов. Дали ще се случи точно 2012 или след 1 десетилетия”…kak moje da e ne6to prekrasno,kak moje razru6avaneto na planetata da e prekrasno,kak 6te e magi4esko tova 4e 6te si idem ot tozi svqt a s nas i samiq svqt.moje li kraq na sveta da e ne6to prekrasno i magi4esko,i kakvo trqbva da napravim za da nepozvolim da se stigne do tozi krai i dali naistina ima kakvo da se napravi.za6to ne si zadadem tozi vupros

 91. От nikolova87 на Jul 1, 2009

  Abe hora,stigo ste go misleli tolkova.Ima hilqdi umni mzaci deto 6te se syberat i za 2 meseca 6te izmislqt kakvo da napravqt i kak da predotvratqt tezi kosmi4eski opasnosti!No ako naitina 2012 e Parada na planetite malko se zatrudnqva i tqhnata rabota,pyk ako ni e pisano-nie sme izbrani da vidim ne6to nevijdanoi dosega:)))

 92. От petar на Jul 2, 2009

  i kakvo se o4akva 2012 4e ne6to ne s1m dorazbral?k1v krai na sveta,kvo spasenie,kvo 4udo??

 93. От beti на Jul 2, 2009

  da naistina 6te vidim ne6to nevijdano ama si e i gadno ot dr strana…nqkoi hora o6te ne sa imali semistvo,deca,kariera i sega …kraq na sveta

 94. От n0_m0r3_pa1n на Jul 3, 2009

  не ви ли писна с тези простотии…

 95. От The Lonely Gothic Girl на Jul 6, 2009

  Znaete li naistina se nadqvam Bog da ni prosti…za6toto tolkova sme si usrali pytekite(s izvinenie) 4e prosto ne e realno.Horata koito vqrvat v Bog i sa mu verni i predani sa naistina malko…ostanalite samo se pi6at za Hristiqni,a sa propiti s omraza,zavist i zloba.Satanistite-bez komentar(ne sym tolkova navytre v ob6testvoto im za da izkazvam mnenie).A ostanalite,koito ne vqrvat nito v Bog,nito v Dqvola-sa v golqma fre6ka!De4ica mili…jivota e borba,jivota e stradanie,no jivota e i radost…priemete go!Ostavete magiite,ostavete zlobata,bezsmisleno e…jivota e za da se jivee,a ne za da se propilqva…

 96. От Sunshine на Jul 7, 2009

  светът ще свърши ли???как ще свърши..светът ще свърши само ако планетата се взриви или нещо подобно…щом според маите това вече се е случило на земята как все още тази планета съществува???ако веднъж са сгрешили защо пък да не го направят пак…възможно е просто голяма част от народа да измре поради кризата и многото старо поколение..светът няма как така да свърши изведнъж…това трябва да става постепенно в продължение на едва ли не милиарди години а за сега няма видими щети върху планетата …

 97. От Sunshine на Jul 7, 2009

  The Lonely Gothic Girl ..бог да се смили… таа съжалявам че не вярвам във така наречения бог който е измислен в древността да имат хората когато пожелаят нещо на кой да се надяват да им помогне…таа…надяваме се бог да се смили над нас..какво общо има бог..не става ли дума тук за вредите от самото човечество ии за маите…???

 98. От damage на Jul 8, 2009

  Големи хипотези.Ако се знаеше какво ще става в бъдеще дали всичко щеше да е случайно.По друг начин казано; така трябвало да стане , такава ти била съдбата и т.н.

 99. От Miroslav на Jul 8, 2009

  Sunshine :: napulsno suglasen sam s teb… bog e edna izmislica kqot horata sa napravili za da ima na koi da prepisfat smurta.. bog ne sushtestvyva…. no dnes vqrata e edna bolest .. koqto stoi v korenite… na horata ;].. no poglednoto realno ne si predstavqm svetut bez vqra.. :@

 100. От К на Jul 9, 2009

  Съвсем нормално е да сте атеисти, отгледани сте в един догматичен и строго материален свят.. Поне не затръшвайте вратата и все пак допуснете в себе си и мисълта да сте в огромна заблуда.

 101. От Chanel на Jul 11, 2009

  Само глупости.Какво сте седнали да мислите от сега и да пълните главите на хората с глупости…
  Някакви сектански убеждения.
  Ок…Ако примерно утре някой от много вярващите по тази тема го блъсне кола или го удари гръм…какво става? Криите се в мишите си дупки.Трупаите хранителни запаси,докато в Африка милиони деца умират от глад.Молете се и чакаите някой да ви побутне по за*ниците и да ви предпази от 2012…

 102. От Miroslav на Jul 13, 2009

  Chanel напълно си прав… Бог и има само за тези които имат пари :)

 103. От Кабалист на Jul 16, 2009

  Може би ще ви е интересно, какво е мнението на кабалистите за 2012 г., в която според твърденията на много хора, трябва да се случат важни събития. Истината е, че кабала няма какво да каже по този повод. Великият кабалист на XX-ти век Баал аСулам е казал, че от 1995г. и нататък науката Кабала ще се разкрие на целия свят и хората ще започнат да се нуждаят от нея, разбирайки, че тя е предназначена за поправянето на живота.
  Разположението на звездите, „знаците на успеха”, а също и други признаци в природата показват, че могат да се случат всевъзможни процеси. Но Кабала не говори за тях, не защото не вярва в тях, а защото всичко зависи от нашето поведение, понеже поправянето на света зависи от самите нас. Всичко лошо или хубаво, което трябва да се случи в бъдеще зависи от това, което правя аз в дадения момент.
  Затова аз съм длъжен в дадения момент да се стремя да доведа целия свят до пълно поправяне - и тогава определям своето бъдеще, в това число и 2012 г.
  Всички пророци и оракули говорят за движението на света към неговата цел по пътя на природата, страданията, без участието на човека. Но човекът може да промени всичко. Защото всички онези знаци за бъдещето, които наблюдаваме се отнасят към неживата природа. А ние се намираме три степени над нея (нежива - растителна - животинска - човек), и по нашите сили е да бъдем над звездите и техните знаци. Кабала показва възможност напълно да управляваме нашата съдба, отменяйки всички заплахи на природата на всяко нейно ниво! В това се и състои реализацията на нашата свободна воля.

 104. От МОНОЛИТ на Jul 21, 2009

  КАБАЛИСТ - УТОПИСТ ! Ше Ме ” потрошиш ” от смях , ей й!? Първо чета : ” Кабала няма какво да каже “…!??? Второ чета : “по нашите сили е да бъдем над звездите и техните знаци” !??? Голям смях, ей… !!! Ти кабалче, изглежда не усещаш че Си прашинка в този Всемир и че положението е необратимо !!! Толкова ли е трудно, Кабала да каже : “След прогрес, би следвало да има регрес ” ! Тук Се цитирам - извини ! Всичко е толкова логично….
  Не скиваш ли Човека променя нещата ОТРИЦАТЕЛНО !!!??? тоест, вече ги е скапал…

 105. От LandofBlack на Jul 22, 2009

  Някога случвало ли Ви се е да изпитате такава огромна любов към всичко съсществуващо и едновременно с това да изпитате ужасна болка заради това, което се случва в света… Относно 2012 мога да кажа, че земята определено има нужда от това събитие, представата за която във всички е различна, как и какво ще се случи. В моента, в който изпитах тази огромна любов към вселената почувствах също и хората като въшки. Т.е. земята беше главата, а хората паразитите. Как ми се иска всички хора да отворят сърцата и ума си и да погледнат отвъд метериалността. Животът е прекрасен пожелавам на всички през 2013 година да се събудят нови и чисти. Просветлението идва по много начини, не се старайте да се ограничавате в рамките на социалната среда, тя само претъпява сетивата. Търсете новото и се стремете към прогрес на духа.

 106. От DENON на Jul 23, 2009

  На 21 декември 2012 г. Бойко Борисов ще падне от власт. И тогава вече - вие си знаете……..

 107. От nikolova87 на Jul 24, 2009

  abe Ivan ti pyrvi 6te umre6 be govedo!!!!!kato sa gluposti ne gi 4eti be!!!Ayde otivay da si 4ati6 vyv fal6iviq si svqt i da mastrubira6 na golite snimki na sledva6tite koito 6te umrat sled tebe!!!!

 108. От kun на Jul 24, 2009

  nezam kvo sha stane 2012 ama sega vsichki vijdad nekvi neshta kato globalno zatopliane koeto e v sledstvie ot industriata i prevoznite sredstva chuvame za tova che dnes v tradiciono goreshti raioni kato arjentina vali sniak a v balgaria i evropa jega ta dranca.vsichki znaiat che industriata se razviva v poslednite stotina i neshto godini i se otraziava zle na klimata shte vidim i dokade she stigne vsichko tova.

 109. От Kucheto на Jul 26, 2009

  Hvanete se na rabota i stiga ste se zanimavali s gluposti. Vse edno moje da napravite neshto. Neshtastnici…

 110. От executor на Jul 26, 2009

  /// 2012 година ще е краят - ще видите !!! Аре случайност 1, случайност 2 … ама …Календарат на Маите свършва тогава … учените пък казват че 2 Планети тогава ще се сблъскат и ще има редица последствия (в гравитацията, цунамита и т.н) Ностардамус също е казал за 2012 нещо подобно ///

 111. От Miroslav на Jul 26, 2009

  Монолит..човече харесвам как мислиш има много истина ж думите ти… обаче не винаги логиката е отговор на въпроса :)

 112. От R1 на Jul 27, 2009

  Kogato niakoi se interesuva ot neshto - znachi tova go vleche… sledovatelno za da e dovolen ot vremeto si triabva da sledva sarceto si……… ako tova e opasno za okolnite togava e dobre da se spre vzemat merki, no kogato e za neshto dobro triabva da se pooshtriava.

  Za tova vseki pravi kakvo sarceto mu go vleche. akal davat tezi koito nqmat takav - informaciqta kam koiato dnes se stremim utre moje da e bezcenna… neka prodaljavame napred.

  Uspeh na vsichki !

 113. От IsAaKa на Aug 2, 2009

  Много глупости се пишат,но в едно вярвам..
  Човечеството ще процъфти чрез сътрудничество и ще загине чрез съперничество.

 114. От Damian27 на Aug 2, 2009

  Капитализма е основан на съперничество и ето докъде ни докара - алчност, кризи, отчужденост между хората, безкрайни проблеми и разруха на природата. Идеята на комунизма беше сътрудничество, но се провали тъй като беше насилствен и бездуховен. Комунизма беше преждевременно роден, изпреварил времето си. Ако 2012г. хората преминат в по-високо енергетично състояние, ще възвърнат психичните си съзидателни сили, и повече няма никой да ги контролира чрез ресурсна зависимост. За съжаление е много трудно да има сътрудничество между хората, докато са в ниска съзнателност и в ниско енергенично състояние - конкуренцията за ограничените ресурси, стимулира най-лошите черти от човека. Цялото човечество е в капана на ниската съзнателност временно за 13000 години с цел определена опитност характерна за това ограничение. Това са природно обусловени цикли от обиколката на Земята около центъра на галактиката.

 115. От x+y=z на Aug 3, 2009

  Буда е казал че Мъдростта е най силното оръжие, и аз мисля че това е така.

 116. От мопс на Aug 4, 2009

  преди една година ми се отприщи нещо в главата и не спирам да чувам и да предавам мисли…

 117. От dewi на Aug 7, 2009

  aee kuff krai we wii 4uate li sa ko goworite?

 118. От Мирослав на Aug 8, 2009

  кой ти гожори за край бе човек… ти четеш ли изобщо…

 119. От nikolova87 на Aug 9, 2009

  blaze mu na mops

 120. От мопс на Aug 12, 2009

  blaze mi?ne znam,zapo4nah da se otvrushtavam ot mnogoto posredsveno mislene,ot mnogoto prostotia nalegnala naroda,ot mnogo zadni misli,ot ne4istoto podsuznanie na horata,ot intrigite,ot kompleksarite…

 121. От геви на Aug 13, 2009

  хА да ви кажа хората са виновни за катастрофите! и за много неща! Вие мислите,а мисленото от вас къде отива ,питах те ли се! Вси4ко желано се сбъдва в различно време.Хубаво или не!еТо защо тези,които мислят лошо ще отпаднат.Ако искате вярвайте в ясновидството, но замислете се малко.с какво се движите,с какво мислите, с какво работят орагите ви: с енергия! а от къде е тази енергия?! знаете ли?! тази енергия ще направи всички по добри тази положителната енергия! Всичко се случва през 2012г. ЩЕ бъдем добри, пълни с щастие! Ние използваме едва 5% от целия си мозък?! а другите 95%???? През 2012г.няма да умрем.НЕ Е КРАЯ НА СВЕТА!

 122. От Т. Андреева на Aug 14, 2009

  Непременно гледайте 8те епизода на Мекскиканската телевизия Los Duenos del Tiempo - Las Siete Profecias Mayas / Господарите на времето - Седемте предсказания на маите (1999)
  Намират се в http://www.kolibka.com/2.html

 123. От Никой на Aug 16, 2009

  Уважаеми ОГРАНИЧНИ и НЕмислещи същества.Замислете се върху тези цикли през които сме минали и ни предстой да минем.Първия човек???!?Принтирали ли са го?!?!Като се започне от зараждането на живота на земята.Еволюирането на живите същества с течение на времето!Независимо какви са били те чехълчета,ботуши,джапанки или каквито и да били други наименования за които АБСОЛЮТНО никой неможе да бъде сигурен!Те са започнали от едно ниво на разум!И с течение на времето промени в живота им и като цяло в климата на земята.Живите същества са принудени да се ПРИСПОСОБЯТ за да живеят!Въпросното приспособяване ги учи!Разумът нараства с всяко поколение напред!През всичките тези години на съществуване на Земята.Живите същества ЕВОЛЮУИРАТ с целта да оцелеят и да се приспособят към промените изменяики телата си!Да вземем динозаврите!Не са изчезнали!Настъпила е драстична промяна!Която ги кара да ЕВОЛЮУИРАТ отново!Окосмяване с цел изолиране от студът който е настъпил след като прах е покрила небето и е прекъснала достъпа на слънчеви лъчи!Змиите например все още имат нещо от дедите си динозаври!През топлите периоди или по точно топлите дни те излизат на припек както някога техните деди са живеели на припек!Застудява те се крият в земята където е по влажно и топло!Докъто окосмените животни,приспособили се към студовете продължават да оцеляват и при студове!Всичко това е ЕВОЛЮИРАНЕ като цяло!Приспособление към условията!Маймуната,животното от което се смята че сме произлезли!Не е направила древно заклинание и хоп-човек!Условията са я карали да се изправя на задните си краиници!Тя ЕВОЛЮИРА в маимуна-човек!Но разумът и все още е на маймуна въпреки,че тялото е “човешко”!Тя вече ходеща на два крака!Има два свободни краиника!Хваща камък примерно удря в дървото и вижда че променя формата му!И така с течение на времето!Маймуната се е учила!И се е зародила разумната маймуна или човекът!Който на свой ред научава с течение на времето приема още информация и я предава на неговите деца!Прогресът все още го има и до ден днешен!Ако човек се е научил да кара колело в продължение на 40 години през които е падал опитвайки се да откие точната техника за да може да се задържи на колелото!Добре неговото деде също иска да кара колело,НО на него няма да му се налага да пада и да търси точната техника защото неговия баща вече я е открил за 40 години и я предава на сина си които спестява 40 години от живота си за научаване да кара колело!И може да използва въпросните години за придобиване на друг вид информация и да я предаде на сина си и така напред във времето ЕВОЛЮЦИЯТА продължава и до ден днешен!Замислете се преди 10 години когато сте били на 10 сте получили компютър от дядо коледа ^_^!Учите се да го ползвате в продължение на още 10 години!Усвойли сте ужасно много информация!За нещо което не сте имали и напредстава как функционира!Вашият син или дъщеря става на 10 и иска да работи с компютъра!Вие ще и обясните всичко което сте научили за 10-те години работа с непозната машина!Тя ще го усвой за 2 години!Тя на 13 ще знае повече за компютрите повече от вас на 20!ЕВОЛЮЦИЯТА продължава братя и сестри мой!Стига се и до друг момент!Властта!Правителството!Нуждата от запълване на всичкото свободно време за да можете да изкарате пари и съответно да оцелеете!Живота ви става много еднообразен и ЕВОЛЮИРАНЕТО се десетки пъти!Хората изграждат граници на техните разбирания!Всеки ден работа>вкъщи>телевизия>чукане>работа което ни прави роботи!Дори се сещам за такава реклама РАБОТА>СЪН>РАБОТА>СЪН >> РОБОТ СЪМ!Роботите са програмирани за определено нещо и за тях не съществува нищо друго!Надявам се да ме разбирате!Затова хора събудете се и разберете,че сегашното ни положение далеч не е НЕПРОМЕНЯЕМО просто разумът ни е развит до по-голяма степен и много странични мисли ни пречат да продължим да ЕВОЛЮИРАМЕ в по умни и по добри същества!Разберете хора тва не са просто приказки на някакъв сатанист сектант неграмотен човек!А се замислете над тези неща над който аз вече съм се замислял и получил мойте отговори!Не бъдете ОГРАНИЧЕНИ!Само ние и никой друг неможе да ни спаси!НО като гледам повечето от нас са >>>ОГРАНИЧЕНИ<<< и точно те ще кажат-Спрете с тия глупости!Чувате ли се какво приказвате!Вие сте луди!Даже видях на едно място-Намерете си рабта и не се занимавайте с глупости!БРАТЯ И СЕСТРИ ТОЧНО ТОВА НИ Е ГРЕШКАТА ТОЧНО ТОВА ОГРАНИЧЕНИЕ ЩЕ НИ ПОГУБИ ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!!

 124. От Никой на Aug 16, 2009

  И в същото време се чувствам добре защото все пак съществуват НЕОГРАНИЧЕНИ хора които мислят като мен!

  Любомир
  ani
  kun
  K
  Jovani
  Росен С.С.
  nikolova87
  LandofBlack
  IsAaKa
  геви

 125. От Никой на Aug 16, 2009

  Преди време бях попаднал на информация за “Календара на Майте”!Те са обозначили с цикли ЕВОЛЮИРАНЕТО на живота на планетата ни! циклите са 9 в момента се намираме в 8 цикъл 2012 година се очаква да влезем в 9 цикъл!В който се очаква да започнем да изпозлваме пълния потенцял на мозъка!И съответно да сме способни на чудеса!

 126. От Никой на Aug 16, 2009

  Мозъците ни ще започнат да приемат повече информация за секунда!Но зависи от нас дали ще ги отворим за тази информация и да продължим ЕВОЛЮИРАНЕТО с цел усигоряване на по добър свят за нас децата ни внуците ни и техните внуци!Мътни са ми спомените за тая информация в секунда,но си спомням че беше написано че приемаме информация с хх кадъра в секунда,но 2012 това число хх ще се увеличи неколкократно!

 127. От Никой на Aug 16, 2009

  ЗАТОВА ХОРА НЕ БЪДЕТЕ ОГРАНИЧЕНИТЕ РОБОТИ КОИТО СТЕ ПРИНУДЕНИ ДА БЪДЕТЕ А СЕ ЗАМИСЛЕТЕ ЗА ТОВА КАК СТЕ ДОСТИГНАЛИ СЕГАШНАТА СИ СТЕПЕН НА ЖИВОТ И ДАЛИ ТЯ Е МАКСИМАЛНАТА ВЪЗМОЖНА ЗАЩОТО ТЯ ДАЛЕЧ НЕ Е!ЧОВЕК СЕ ПРИСПОСОБЯВА КЪМ ВСИЧКО!!!!ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!СПРЕТЕ ДА БЪДЕТЕ ОГРАНИЧЕНИ И СПАСЕТЕ СЕБЕ СИ!!

 128. От Никой на Aug 16, 2009

  НЕКА НЕ СПИРАМЕ ЕВОЛЮИРАНЕТО В ПО-ДОБРИ!ПО-СИЛНИ!ПО-УМНИ И ПО-МЪДРИ СЪЩЕСТВА!!!И СИЛНО ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ СЕ НАДЯВАМ ДА НАКАРАМ ПОНЕ 1 ОТ ВАС ОГРАНИЧЕНИ ХОРА ДА СЕ ЗАМИСЛИ НАД МОИТЕ НЕГРАМОТНО НАПИСАНИ ДУМИ!!!

  ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ВИ ПО-ДОБЪР ЖИВОТ!

 129. От Land на Aug 16, 2009

  Вучков беше казал: Омръзна ми от това тесногръдо общество.
  Макар, че за мен той е най-тесногръдия от всички същества.

 130. От Росен С.С. на Aug 17, 2009

  Здравейте,отново :)
  Аз също се Радвам Нико-й ,че има хора които са започнали да си обръщат внимание с цел изучаване.
  И като гледам как ти е Яд,че хората са ‘Заострени Тъпири ‘ в този техен материален свят..те разбирам напълно.Казвам,че те разбирам,понеже аз вече минах по този път ” да ме е Яд на хората,за дето са толкова Вглъбени в Черупките си.Но това е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН период през който човек,трябва да мине,за да може да отхвърли всички материални мисли Всички….и това треа да го постигнем доста бързо,защото Време неостана,а в същото време имаме Безкрая.
  Точно поради тази причина се случват тези природни бедствия и човешката Глупост става все по-Твърдоглава.И всичката тази Несправидливост,всичката тази Глупота у хората е като Трамплин за тези които Трябва да Еволюират в този период на Времето.

  И друго което искам да ви кажя на тези които са започнали Обръщат внимание на това какво става около тех, е да обърнете внимание на кодовите думи ( кодова дума- тази която я почувствате че важна. ),,,теса из между най обикновенните разговори,както и обърнете вниимание на знаците ( триъгилници,квадратчета,точки които обрисуват фигури,светлинки и т.н. ) които ви се набиват пред очите,но не им обръщате внимание.
  Тези думи и знаци са за вашето подсъзнание,понеже все още неползваме Съзнанието си пълноценно.

  тук на този сайт имам повече коментари темура.нет -(пиша линка на български понеже ще ми блокират коментара кат предния път) както в статията за 2012,така и във форума за 2012 и Земетресенията които са в този сайт.

 131. От Никой на Aug 18, 2009

  Land,приятелю много си прав!

 132. От Росен С.С. на Aug 18, 2009

  Извинявам се,за този коментар.Но това вече си е подигравка с мен.Тръгнали да пиша тука все коментарите ми ги оставят за одобрение :(
  даже незнам дали и този ще пуснат веднага :)

 133. От bestrashen на Aug 23, 2009

  haha … men pak da vi kaja 4estno vuobshte ne me e strah ot 2012… da vseki kazva 4e ste se slu4i tova … onova …she e strasno bedstviq… asteroid..slun4evi potoci i tem podbni.. as p1k da vi kaja s net1rpenie o4akvam 23 dekemvri 2012 v1preki vsi4ko… nie horata imame golqm zalojen potencial v sebe si ..

 134. От nija на Aug 23, 2009

  Никой, някой някога е казал, че в спора се ражда истината. Пък и докато си спорим - мислим, значи еволюираме. Не е толкова страшно дали 2012 година ще е краят, край призван да сложи начало на нов съвършен свят по изчисленията на древните маи - според някои от вас. Маите са вярвали, че произхождат от по-древните от тях ягуарски индианци, които считали за техен праотец ягуарът. Тази сцена - началото на ягуарските индианци е изобразена на редица каменни стели, които се пазят и днес и са обект на научни изследвания. Тази сцена - жена и ягуар, сложили началото на предшествениците на маите,показва двете начала в основата на световното битие - балансът между първичните инстинтки /ягуарът/ и интелектът /жената/. Това учените го наричат вечната борба в бинарната опозиционна двойка. Темата за края на света и необходим ли е той, е по скоро прастарата тема за страха от преходността на човешкият живот и тлеността на тялото. Те обаче - старостта и смъртта са неизбежни, съобразно природните закони, затова най-важно е да живеете така, че да не съжалявате за нито един от отминалите мигове в живота си.

 135. От roko на Aug 25, 2009

  немога да пожяржам,че такава простотия кат на Питанката е публекувано.А,моите коментари се спират ( Росен.С.С. ) с какво толкова съм ги уплашил авторите на сайта немога да го разбера. То е ясно,че граматиката ми е зле,ама баш пък толкова …хехехехе
  та надявам се,че поне тоя коментар ще го пуснат. И ако ви е интересно (понеже немога да пиша на този сайт,заради блокацията.) потърсете в страницата на Муси Дечева 2012.Там имам доста коментари,както и съм изложил инфо.което съм намерил в нета.
  Надявам се.че ще пуснат този коментар. :Д …приятно четене и Еволюиране :Д

 136. От roko на Aug 25, 2009

  това беше коментара който блокираха преди няколко дена :Д

  Здравейте,отново :)
  Аз също се Радвам Нико-й ,че има хора които са започнали да си обръщат
  внимание с цел изучаване.
  И като гледам как ти е Яд,че хората са ‘Заострени Тъпири ‘ в този техен
  материален свят..те разбирам напълно.Казвам,че те разбирам,понеже аз вече
  минах по този път ” да ме е Яд на хората,за дето са толкова Вглъбени в
  Черупките си.Но това е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН период през който човек,трябва да мине,
  за да може да отхвърли всички материални мисли Всички….и това треа да го
  постигнем доста бързо,защото Време неостана,а в същото време имаме Безкрая.
  Точно поради тази причина се случват тези природни бедствия и човешката Глупост
  става все по-Твърдоглава.И всичката тази Несправидливост,всичката тази Глупота
  у хората е като Трамплин за тези които Трябва да Еволюират в този период на Времето.

  И друго което искам да ви кажя на тези които са започнали Обръщат внимание
  на това какво става около тех, е да обърнете внимание на кодовите думи
  ( кодова дума- тази която я почувствате че важна. ),,,теса из между най обикновенните
  разговори,както и обърнете вниимание на знаците ( триъгилници,квадратчета,
  точки които обрисуват фигури,светлинки и т.н. ) които ви се набиват пред очите,но
  не им обръщате внимание.
  Тези думи и знаци са за вашето подсъзнание,понеже вие все още неползвате Съзнанието
  си пулноценно.

 137. От analiq на Aug 26, 2009

  много ме е страх от 2012 година всички казват че ще има 3 българско въстание. ;(

 138. От analiq на Aug 26, 2009

  неискам да умирам ако някой знае със сигорност дали ще има стращен съд или не да ми пи6е в skype : sladko_izku6enie44 ms

 139. От емилия на Aug 28, 2009

  истината е,че злото е много и ние трябва да станем по-добри.това се иска от нас като хора без значение вярващи или не.какво лошо има в това?нека положим усилия да бъдем добри.аз вече го правя и се чувствам по-добре приятели.забравете лошите чувства и бъдете добри.не зная какво ще се случи,но доброто си е добро.бъдете добри и ще бъдете по щастливи и спокойни.останете си със здраве.

 140. От точно така.. на Aug 28, 2009

  сектанти!

 141. От емилия на Aug 29, 2009

  отново злоба.нима добрите хора са сектанти.не съм в никоя секта .просто годините ми са достатъчно за да мисля така.имайте уважение към останалите освен ако не пишете за да се забавлявате.все пак ви пожелавам да намерите доброто.

 142. От МОНОЛИТ на Aug 30, 2009

  А бе Никой ! - Ти добре ли Си , а ?
  Що трее да демонстрираш интелект с толкова редове !??? Това може да проличи от два - три реда ??!!!??? Явно при Теб липсват слушатели, а ….А Ти бе ” Питанке” - мнооо Си зле, що не гледаш, докато списваш кво става !? - Стига Си мърсувала тук !!! И пишете по темата, а не……….демонстрирайте излишни знания, незнайно къде…. !!!1

 143. От Land на Aug 30, 2009

  Монолит, виждам че знания имаш, но уважение нямаш, защото явно губиш търпение. А що се отнася до темата тя е широко скроена и не може да се разглежда само от една гледна точка, а трябва да се засегнат и други аспекти, защото хората разбират смъртта различно и щом са решили за пишат значи някои търсят отговоори на страховевте си, а други търсят алтернативи. А песимистичните ти изказвания недопринасят с нищо, макар че виждам, че имаш желание.

  Дръпни си малко Hemi-Sync да слушаш, както го препоръчвам на всички, определено помага да осъзнаеш какво си и на какво си способен, което от стоя страна помага за разбирането за живота и ваобще има ли смисъл да се страхуваш от физическа смърт. Дори и 2012 да настане колапс( в което се съмнявам) и хората да измрат, то тъкмо ще разберат, ченищо не са загубили, а че всичко предстои. Безсмислено е да се страхуваме от смъртта, защото ние сме много повече от физическо тяло.

 144. От Land на Aug 30, 2009

  Roko probvai da smenish e-maila kogato iskash da pobEkuvash :D

 145. От Land на Aug 31, 2009

  леле тия грешки мои ли са?!?!?!

 146. От roko на Aug 31, 2009

  Ланд :) пробвах човек. Ама явно сами я ми IP-адерес е записан някаде кадето да ме остава на изчакване. Все пак не съм толкова изостанал Абориген :) А,този последния коментар с по-големия текст,го писах на 25.08.09 г.,а се появи на 31.08.09 г. даже съм Много Изненадан,че е публекуван. :) даже и този който пиша сигорно,ще го оставят няколко дена да Отлежи. :) Тука искам да се Обърна към Любо който ми “Блокирва” коментарите….

  Пич,стига простоти бре.Нали целта е да се споделя Информация,за да може колкото се може повече хора да си Обърнат внимание Първо на себе си,а после и на Света около себе си. Ако толкова много искаш да си подбираш коментарите блокирвай коментарите които са от типа на ” сектанти,откачени,малаумници,разни ироглифи кат на ” Питанката” и т.н. и т.н.
  След като правиш сайт с определена тема и то не каква да е.И си написал хубава статия..е предполагам,че ти си я писал. Начи,че не ти е безинтересно.И след като си я сложил в нета така,че всички да я видят и прочетат.Начи искаш да споделиш нещо което ти си е сторило Важно..а не да се правиш на Много начетен или Умен…..освен ако това не ти е целта,което би било много тъпо.

 147. От Stefan на Sep 1, 2009

  2012 +- една или няколко години най-вероятно ще има промени, но вярвам, че ще са само за добро, вслушайте се в сърцата си и бъдете по-добри, и няма от какво да се страхувате

 148. От Админ на Sep 1, 2009

  Монолит - Принцесата на препинателните знаци!

 149. От Pitankata на Sep 2, 2009

  Sorry za predniq komentar qvno koito se e precakal. Roko moje da mlykne ve4e 6toto ne moga da go gledam samo kvi prostotii pi6e i da se dyrji malko na nivo. a toq nqkoi da mlykva i toi ve4e za6toto mn se e filmiralo mom4eto. hvanete si partaketite i otivaite v gorata da 4akate apokalipsisa. filmirani nenormalnici

 150. От Pitankata на Sep 2, 2009

  MONOLIT : az kvo da napravq, 4e va6iqt smotan forum ne 4ete fonetika ?!?!

 151. От Кабалист на Sep 2, 2009

  Kризата може да предизвика в човек въпрос за смисъла на живота. Но наистина, до него може да достигне и човек, който притежава абсолютно всичко, но не чувстващ покой…
  На нас не са ни известни “пътищата на Твореца”. Настоящата криза, това е преди всичко една лека уплаха. Истинската криза предстои. Тя ще се проявява под различни форми, без да е свързана с парите. Парите са само един малък дразнител. Всъщност това не е смъртна опасност, а само отсъствие на увереност, глад който може да бъде преодолян. Всичко това, все още не е надвиснало над нас като страшно чудовище, което се готви да ни унищожи.

  Все още нашето състояние не ни се разкрива, като Висша сила, против която нищо не можем да направим. Ние все още си мислим, че ще успеем да се насладим на живота. Нали финансовата ни система е изкуствена и затова предполагаме, че ще съумеем да се справим с това състояние. Това все още не е удар.

  Ударът, който ще дойде е “пръст Божи”, както казваха мъдреците на Фараона. Хората тогава ще почувстват, че ставащото не е случайно, че всички удари са целенасочени. Това ще бъде начало на изявата на Твореца пред народите. И човекът ще започне да разбира случващото се, като естествен природен процес, срещу който не могат да бъдат противопоставени неговите изкуствени решения. Затова сегашната криза не е истинска. Но ние се стремим, използвайки този пример да обясним, че е настъпил нов период в човешката еволюция.

  от Кабала Днес

 152. От nikolova87 на Sep 4, 2009

  Pitanke,mamina,toy foruma i da 4ete6e fonetikata ne popravq pravopisni gre6ki!!!!Milata govori da se dyrjat nqkoi hora na nivo,a tq daje da pi6e ne znae!!!!Po skoro da vi svetna ,hubavata ni sybesedni4ka-kaka ni PITANKA,izbiva kompleksi i se opitva da ubedi nay ve4e sebe si,4e vsi4ko 6te si te4e po voda i na nikomu ni6to nqma da se slu4i.OK,moje i taka da e,kazvam az,no skritiqt i strah e tolkova zabaven 4e samo me razsmiva ta dori mi stava i simpati4na s glupostta si!!!!

 153. От Димитър на Sep 4, 2009

  Здравейте, аз вече ви казах мнението, не моето а на Библията, която е за мене АВТОРИТЕТЪТ по въпросите за края на света. Мнението на Библията, може да видите в коментарите към темата: “2012 г. и маите” със същото име - Димитър. Там, ще видите, че не е правилно да се определят дати, и че днес има много заблуди. Единственият източник на познание, поне за мен е Библията. Ако желаете да прочетете коментара, желая ви приятно четене.

 154. От tody на Sep 6, 2009

  хей хора ,четох за календара на маите според тях както има цикли на земята така има такива и целия космос така според тях както има ден и нощ на земята такава има и нашата галактика. Та на всеки 25 000години настъпва зората на нашата галактика та според тях това ще стане на 21.12.2012г.Така преди 25 000г. е възникнал хомосапиенс следва нова еволюция защо да не е нов вид сапиенс по съвършен от нас?

 155. От MBA на Sep 7, 2009

  …shtoto ne ste dobre! Qjte shkembe chorba, piite bira, a kakvoto e pisano, tva shte stane!

 156. От vvvvv на Sep 11, 2009

  Хубава тема НО? Искам да кажа и аз нещо всеки има Ком в къщи и всеки знае какво е вирус и как вируса пречи на системата да работи.Следователно за да заработи системата трябва формат.Но преди това вие избирате какво да спасите.След като спасите ценните неща идва формата? Извод преди да се случи нещо хубаво тр да има много лошо начало?

 157. От Bull на Sep 11, 2009

  vii kraq na sveta zn li kfo zna4i be veselqci …. ?? kfo novo na4alo ako vsi4ki puknem …. mn zle jiveite si dokato mojete utre moje da te blasne kolata i na ti kraq na sveta kfoto ti e pisano

 158. От Bull на Sep 11, 2009

  vse nqkoga shte se slu4i samo 4e kOga ..

 159. От Bull на Sep 11, 2009

  tody ti vqrvash li si be mom4e ?

 160. От Bull на Sep 11, 2009

  pii edna studena vodq i lqgai ;)

 161. От Bull на Sep 11, 2009

  nikolova edi kfa si ti pa otde znaesh kfo sh stane pitanka si e prava. ama are kak da e..

 162. От Bull на Sep 11, 2009

  kfo li pisha kat nai golemiq oligofren tuka stavaite monasi be..

 163. От nikolova87 на Sep 12, 2009

  Bull-DUHAY GO BE DRAGI!!!!MNOGO SI NAZAD S MATERIALA I MNOGO HLQB I KNIGI TRQBVA DA IZEDE6 ZA DA SE ZANIMAVA6 S MEN TA DORI I DA ME SPOMENAVA6 DAJE!!!!DOKOLKOTO VIJDAM OT KOMENTARITE TI NI6TO NE ZNAE6 DAJE I NE 4ETE6 KAKVO PI6EM!!!!!!!!!!!!!!!

 164. От Miroslav на Sep 12, 2009

  хахахаха сички сте умни беееееее кво като говорите .. за края на света или тем подобни да не оправите нещо.. всички отдавна знаем че сме гости на тази планета…. а както знаете от ежедневието си гостите идват и си отиват.. Е Тук идва най-забавното.. Ак0 госта ви счупи нещо ваше .. не го каните пак нали…. ак0 схванете намека ми… ше разберете че ние сами нищо не можем да наперавим.. ;)

 165. От tody на Sep 14, 2009

  Bull вярвам че ще се случи нещто и то много страшно ще има катаклизми ,дори облика на земята може да се промени.Ние също ще се променим теорията която застъпвам е че ще преминем от триизмерно в четриизмино ниво на съществуване за съжаление не всеки ще може да примине в тази не материална и по виша форма на съществуване как ще стане тва кои ще се трансформират това не знам,но пък от друга страна знам един основен закон от физиката в природата нищо не се губи и не изчезва само се видоименя.

 166. От Acho88 на Sep 15, 2009

  hora molq vi se!!! moje li takova ne6to??? ako ste me razbrali kazah HORA!!!! kajete mi ima li smisal da si gubim vremeto i da si kazvame kakvo 6te stane kak 6te stane ama gospod ama dushi ama 4udesa!!!? dori i da stane ne6to mnogo vajno stavalo 6te stane i 6te stava NESHTO !!!! aide gledaite si zadaljeniata i nemislete v nebivalici kakto obiknovenno ami vzemete i si jivurkai 6toto kakto do4uvam mai i bez tova ne ni ostava mnogo taka4e HAVE A NICE LIFE & PLEASE DONT MAKE WAR ITS BAD FOR YOU !!!!!

 167. От Acho88 на Sep 15, 2009

  емилия - saglasen sam da sam dobar kakto ti kazvash ama kak moje6 da si dobar ako primerno hvane6 komshiata s jenati i ti vijda6 4e otdqsnata ti strana po nqkakva slu4ainost ima buhalka?

 168. От Acho88 на Sep 15, 2009

  da vi kaja chuval sam repliki 4e 3-tata svetovna voina 6te bade s kopia i nojove i to ne za zemi a za voda i hrana

 169. От Acho88 на Sep 15, 2009

  analiq- mnogo si zabavna kefish me
  bulgarski vastania dori ne sam se se6tal i za maitap

 170. От Acho88 на Sep 15, 2009

  Никой - priatelu samo da te popitam ne6to
  ti da ne si chel knigata ZDEN i da mi se pravish na otvorko za koito si misli 4e e dostignal duhovnoto nivo na choveka koeto po knigata se opisva kato da spresh VATRESHNIA SI DIALOG (vprochem) da spre6 da mislish!!??? kaji mi kakvo pravim kogato vsi4ki nie pi6em repliki v tozi sait ? dali ne publikuvame mislite si koito chesto i ejednevno moje bi ni minavat prez nasheto nepalnocenno malko mozache?

  hora! koi sa ludite vprochem? zashto e lud? koi kazva kakvo i kak shte stane kato vsi4ki sme ednakvi i sam napalno ubeden 4e absolutno nikoi ni6to neznae na tazi zemq ZA TAZI ZEMQ

 171. От Acho88 на Sep 15, 2009

  imah predvid DZEN

  izvinete me

 172. От Кабалист на Sep 15, 2009

  Нищо не може да се направи, ако не се обединим. Още повече, всяка страна иска да представи себе си така, като че ли не я вълнува, какво ще се случи с другите. И макар, че утре това ще се случи и с нея, за утре никой не мисли!
  Става дума не за малкия, ограничен, слаб човек, а за поведението на цели държави, за човечеството. Защото всички хора, а не единици, изведнъж загубиха чувството си за отговорност, за реалност.
  Свише ни се показва нашия глобален егоизъм – как целият свят се съгласява да живее само в настоящето, без да взема предвид, какво си подготвя за утре.
  Кабала ни предупреждава, че не бива при настъпващите страдания да говорим: “Да вървим да пием и да се веселим, все едно утре ще се мре!” – защото тези обстоятелства специално са за програмирани от природата – заради нашето издигане в ново измерение (вж. “Предисловие към ТЕС”, п.122).

 173. От Acho88 на Sep 15, 2009

  iskam samo da pomolq koito moje da pra6ta filmi neka mi pra6ta na achomladenov@abv.bg
  molq vi se
  blagodarq predvaritelno

 174. От amigo на Sep 15, 2009

  wow kolkoto po burzo se iztrebi tozi narod tolkova po dobre

 175. От Деси на Sep 16, 2009

  Много филми ще се направят за 2012, както беше и за 1999/2000. После подозирам, че ще започнат приказките за 2022 и тогава ще има край на света и тогава ще има много филми. :) Няма лошо хората си правят парите на гърба на простия данъкоплатец (в наше лице).

 176. От оми на Sep 18, 2009

  Странно как всички се заблуждавате че ще отцелеем, и после кво ще продължаваме да творим простотия и гадости по земята ли.
  Или някой с магическа пръчка ще изкорени злото и завистта от хората.
  Няма как да стане, нее било няма и да го бъде след като до сега не се е случило. Когато има вируси се “изтрива” всичко и наново.
  Друг шанс със друга поредна цивилизация и ако и там така отново по същия начин……… Така е Било и с Атлантите и с Други цивилизации, така ще е и сега. Дори и да не е точно в декември 2012 ще стане малко по късно но няма отсрочка и постепенно ще се затрием, щото иначе сме тръгнали към подивяване. Основните цености са пари, чалга, негри, цигания, храна и животонски секс от всякъде- медии реклами, филми . Колкото по гадно толкоз по модерно……е все някой трябва да сложи край. Човек е бил създаден със съвсем друго предназначение а сега ние наричаме люлката на духовността Тибет- наричаме ги развиващи се държави…….. а ние живеем като пигмеи в денонощни крясъци и желание за материално благополучие което стига до самоизтребване. Даже любовта ни прилича на пигмейска още Юкио Мишима го е казал през 70-те, няма цености естетика, красота-само крякане и безличностно животинско чифтосване.

  Няма отсрочка нали виждате , всеки ден земетресения , наводнения и все повече катастрофи……..хората все повече намаляват и един ден и нашия “влак” ще дойде , по добре се научете да отценяте всеки миг живот който ви е подарен и се научете да умирате достойно зада отцените малкото което остава. Смъртта нее край а само изход и преход към друго съществуване.
  На добър път !

 177. От kabalist на Sep 18, 2009

  Хората мислят, че Твореца ни наказва, така както е прието между нас в този свят – извършиш нещо лошо и получаваш наказание за това.
  Но не е така. Аз създавам своето наказание сам – когато не поправя своето желание да се насладя, то самата неизправност на моето желание, неполучила поправяне на това ниво, където това е трябвало да стане, се превръща в наказание на следващото ниво.
  Например, ученик не се е учил, както се изисква в 3-и клас и все пак е допуснат в 4-и. И целият този материал, който не е научил в 3-и клас, му е необходим в 4-и за да се придвижи по нататък.
  И затова той чувства тежест и всевъзможни проблеми в учението, които за него са просто наказание. Но кой е създал това наказание? Самият той влачи това наказание след себе си.
  И така ниво след ниво то все повече се увеличава, като снежна топка и се превръща в такава тежка кола, с която е невъзможно да се придвижва. Но няма на кого да се оплаква, трябва просто да поправи миналото.
  Така сега чувства себе си цялото човечество. Ние влачим след себе си тази кола с не извършени навреме поправяния, и в крайна сметка достигаме до световна криза. И тази ситуация е за програмирана свише.
  Но сега е нужно да започнем поправяне. Не е важно, в какво състояние съм попаднал, какво съм преминал, кога и къде съм мързелувал и не съм извършил поправянето си.
  Длъжен съм сега, без да обръщам внимание на цялата тежест, която непрекъснато нараства, да започна да се издигам и да поправям миналото. Миналото се поправя в настоящето.

 178. От Михаела Димитрова на Sep 21, 2009

  “Което може да се случи единствено с помощта на 2012 година и силата, която се очаква да се прояви тогава.” - не че не вярвам в свръхестественото, но звучи някак странно, както си стоим изведнъж света да претърпи толкова големи промени. Според мен всички екстрасенси, ясновидци и прочие, злоупотребяват с тази хипотеза, но никой не може да каже със сигурност какво точно ще се случи - когато му дойде времето ще разберем ;)

 179. От мари на Sep 21, 2009

  последната публикация много ми хареса.ако по голямата част от хората разсъждаваха по този начин,щяхме да бъдем по отговорни и към природа и към себеподобни

 180. От nija на Oct 2, 2009

  kabalist прав си, но от дълго неподдаване на желанието да се насладиш изпадаш в депресия. Още по- лошо - ставаш още по неорганизиран. Ами тогава?

 181. От onq на Oct 3, 2009

  абе ейй никои неможе да каже кога ще сварши или кога е започнал света. .. тфа са глупости според мене.

 182. От Кабалист на Oct 8, 2009

  Съществуват доста лоши пророчества, отнасящи се до началото на 21 век. За очаквани катаклизми ни предупреждават: знаменитата Ванга, Нострадамус, календара на Маите и много други източници. Техните предсказания се тълкуват или конкретно – като атомна война, епидемии и природни катастрофи или по-тайнствено, осигурявайки храна за фантазиите – например “край на света” или “начало на нова епоха”. Предсказанията често биват мъгляви и нееднозначни. Така например, когато Ванга на времето предсказала годината на потъването на Курск, то изхождайки от географското разположение на града, това звучало много страшно. Всичко станало ясно в последния момент, когато потъна подводницата “Курск”.

  През 2012 г., наред с двеста годишнината от битката при Бородино, откриването на летните олимпийски игри в Лондон и много други важни събития, се очаква и парад на планетите. Именно с него много от пророците свързват настъпване на края на света. По време на парада на планетите няколко небесни тела се подреждат в една линия.

  Това е много рядко и впечатляващо явление, и много хора го считат за предвестник на драматични събития, още повече че на 21.12.2012 година, в една линия ще застанат не само най-близките до Земята планети, но и цялата Слънчева система ще се завърти под някакъв необичаен ъгъл спрямо галактическата ос.

  Впрочем, в наши дни не е необходимо да бъдеш ясновидец, за да забележиш заплахата от катастрофа, надвиснала над човечеството. Ще минем и без космическа намеса, ще се справим със собствени сили. Екологията на планетата е почти разрушена, на приключване са енергийните ресурси, финансовата система виси на косъм, а арсеналите са пълни с ядрено оръжие. Настъпването на нова епоха е достатъчно очевидно, но влизането в нея е възможно по различни начини.

  Продължавайки съществуващата до днешни дни линия на нашето развитие, ние попадаме в тежък исторически период. От една страна това може да бъде финансова бъркотия, застой в икономиката, глад и безработица, а от друга страна – окончателно разрушаване на екологичната система, засилване на природните катастрофи и епидемиите.

  Неизбежните в такива случаи народни вълнения, ще доведат до установяване на жестоки правителства с тоталитарен и нацистки характер, а подобни режими лесно могат да предизвикат нова световна война. Незначителна част от човечеството оцеляло след нея, ще започне нова спирала на своето развитие върху отломките на старата цивилизация. Такъв сценарий, напълно в духа на болшинството известни ни пророчества, не предполага нашето съзнателно участие в развитието на събитията. Достатъчно е нищо да не променяме в отношението си към живота и да действаме ръководени от привичните мотиви, за да може този сценарий да продължи да се разгръща в зададеното направление, реализирайки всички апокалиптични прогнози.

  Всички предсказания описват крайния резултат от някакъв процес, който по принцип може да бъде и сгрешен. Ние не познаваме всички сили, действащи в природата и обществото, не разбираме законите на тяхното развитие и взаимодействие. Защото и самите ние сме част от тази картина, и никога не я виждаме обективно. Предсказващият, без да прави изчисления, по някакъв неизвестен за нас начин, знае направо крайния резултат. Но това е справедливо само в случай на естествено развитие на събитията.

  Съвсем естествено човекът, както впрочем и животните живее, воден от своите желания. Но, ако на животните им трябва само необходимото за оцеляване, то на човек му трябват още много други неща. Постоянно нарастващи – в количествено и качествено отношение – желанията на човека са го отделили от останалата природа.

  В стремежа си да постигне нещо по-голямо, отколкото притежава в момента, човекът е създал културата и материалната цивилизация, но пак си е останал в същия вектор на своето естествено развитие. Сред хората, както и в природата оцелява най-силния, а в нашия случай – най-умния и най-хитрия. И дори не за оцеляването, а за повишаване или задържане статуса в обществото, ние изстискваме всичко възможно от природата и от другите хора, и по такъв начин неотклонно се приближаваме към предсказания край.

  Не е за чудене, че ръководителите на обществото: политици и финансисти не могат да намерят никакво действено решение, в така сложилата се ситуация. Крахът на обществената и банковата система ги плаши дотолкова, доколкото и те могат да загубят своето: имущество, влияние, самоуважение. И за да опазят всичко това, те са готови да търсят и променят, и да помагат, но просто не знаят как да го направят.

  Мисълта не се насочва в правилната посока, защото тяхното истинско желание не е да помагат, а да запазят своето. И никой не можем да обвиняваме – това е естественото състояние за всеки от нас. Но за да променим хода на събитията в по–позитивна посока, очевидно ще ни се наложи извършим нещо неестествено.

  Нашето естествено състояние е насочване на интереса вътре в себе си, т.е. постоянно търсене на собствено удовлетворение. Ако чуждите страдания ме засягат, т.е. изваждат ме от състоянието ми на покой, аз оказвам необходимата по мое мнение помощ, но само за да мога отново да се върна към удовлетворителното положение. Именно поради това нашата помощ, както в междуличностните, така и в международните отношения е толкова неефективна.

  Неестествено състояние би била една насоченост навън от себе си. Нека си представим, че всеки от нас е уверен, че всички окръжаващи ни хора без изключение, искрено се безпокоят за нашето благополучие. Тогава бихме могли да отхвърлим постоянната грижа за себе си, да построим нова система на държавни, производствени и международни отношения, основани на съгласие и взаимна поддръжка. И ако на някой това му се струва утопия, то аз ще го попитам, а каква е алтернативата?

  Несъмнено, подобни промени ще изискват кардинален прелом в нашето възприятие относно себе си и окръжаващия ни свят. Предстои ни сериозно да преосмислим своите основополагащи житейски ценности и да пренастроим обществената система за възпитание и образование.

  Тези неща изискват огромни усилия и ще отнемат известно време, но прости решения с мигновен положителен резултат, в нашата ситуация не съществуват. На всеки от нас ще му се наложи да разбере, че окръжаващият свят зависи лично от него и трябва да поеме своята отговорност за състоянието на цялото човечество.

  И все пак, ще настъпи ли края на света през 2012 година? Година по-рано или по-късно той разбира се ще дойде: като екологична, политическа и финансова катастрофа или като кардинална промяна на нашето отношение към живота, и като следствие, началото на нов, качествено различен етап в развитието на човешката цивилизация.

 183. От djurbata на Oct 11, 2009

  Вие не можете да пишете бе хора. Научете се първо пък тогава критикувайте.

 184. От Tedi на Oct 11, 2009

  az izobshto ne vqrvam v tezi istorii za 2012 godina az misla che tova sa izmislici za da plashat horata i ne me interesuva mnenieto na drugite zashtoto tova sa pulni prostotii ! ! !
  :P

 185. От м на Oct 12, 2009

  Край - това е началото му. Нищо във Вселената не се губи. То се трансформира. Та, промяна ще има. тя вече започна. Малцина сме тези, които сме събудени за истината, която предстои.

  Мисията на тези, които знаем и вярваме е да събудим и другите заспали.

  Вникнете “между редовете” на филма Матрицата. Между специалните ефекти и актьорската игра се крият толкова много истини, че ум да ви зайде.

  Мисията на човешката раса не е в това да властваме един над друг, да се избиваме, мразим и унищожаваме. Повярвайте ми, тялото ни е само черпката в която се крие истинската ни същност - душата. Тук сме, за да я осъвършенстваме.

  Умираме и олекваме не с 3 грама, а с 21, да поправя учтиво. Има и филми по слуая. Та, умираме, след 40 дни душата се възнася. Това е най-трудният й момент, защото се лута между два свята. И отива на небето. Всички души отиват на небето. Ако някй ви каже - ти си грешен и ще гориш в ада, просто не си представяйте картина на адски пламъци и котли в червеникави отенъци и самите вас по средата, не. Просто знайте, че уроците, изкупленията са тук на земята. Та сетихте се сами, надявам се къде е така нареченият “АД”, нали?

  Та, 2012 е новото начало. Края на страха, не са света. Маите са го казали, древна цивилизация, която се слави с изключителен интелект и мъдрост. Нека не бъдем цинични и да се доверим на тези, които знаят повече. Това, че не разбираме нещо, не значи, че трябва да се боим от него и да го отхвърляме.

  Нали?

 186. От kalinihta на Oct 12, 2009

  За “Матрицата ” е вярно.Трябва да се гледа няколко пъти и всеки път възприемаш филма на ново ниво.Аз чак на третото гледане разбрах кое всъщност е матрицата.Филмът е уникален.Гледайте го пак

 187. От nnn на Oct 14, 2009

  Абе,хора, не сте добре :))))) живейте си живота и се радвайте. Никой не знае какво ще стане. Не разбрах само часът знае ли се? =)) да дойде тогава, и каквото такова? Можете ли да спрете гората да се разлиства :)))))))))))

 188. От Някоя на Oct 31, 2009

  Здравейте.
  Според мен, всеки човек трябва да вярва в собствената си интуиция по отношение на това, какво ще се случи през 2012 г. Личната представа на всеки ще “го застигне”, така да се каже. Според мен ще станат доста промени на нематериално ниво и ще зависят от духовното развитие на всеки един от Нас. А за точния сценарий според мен не знае и Създателя ни, защото всичко зависи от самите Нас.

 189. От МОНОЛИТ на Nov 12, 2009

  Хей, land - имам за Теб стихчета от по две думи :
  1. Реалист - песимист
  2. Прогрес - регрес
  Да продължавам ли, или това Ти стига… ?….
  Сещаш Се,как да ги тълкуваш,ако трее-ше помогна…
  Админ - мерси за комплимента !
  Уместно е да поздравя онези тук, които списват на кирилица ! Част от интелекта се измерва и по това…
  Но, Кабалиста и Никой ше бъдат първите спасени тук !!! с което припомням, ква бе Темата тук, щото някои мозъци свистят излишно далече, около нея…

 190. От Елена на Nov 12, 2009

  Според мен никой не може да каже какво да правим,за да се спасим, защото никой не знае какво ще стане. Има ли полза от бункери, ако ни удари метеорит ? Живейте си живота, мислете как ще се облечете утре и не се чудете какво ще стане,защото няма да го измислите :)

 191. От Анонимен на Nov 15, 2009

  2012 Е просто филм и казвват че филма няма да се случи на истина . Това е просто филм няма за кво да плапат глупости по интернет за 2012 че ще свърши сичко … НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАИТЕ !!!!

 192. От D e s s y на Nov 15, 2009

  awe hora …bqha kazali sushtoto … [ che sthql da nastupe kraq na sveta ] i predi 9 godini …. obache da vijdate neshto da e stanaLo ?! mislq 4e i 2012 godina nishto nqma da stane !

 193. От Кабалист на Nov 16, 2009

  Това не е края на света а неговото начало!

  Ето какво е отношението по въпроса за края на света според древната мъдрост на Кабала, която бележи началото си преди почти 6000 години, дълго време преди появата на религиите (преди 2000 години) и други съвременни “духовни” учения. Всичко което се е случило до сега и което предстои да се случи е описано с поразителна точност в автентичните кабалистични книги, и в частност книгата “Зоар” (Сияние). Ние се намираме на прага на качествено ново ниво наразвитие на човешкият род, и именно затова днес Кабала отново се разкрива като методика, която ще ни позволи да преминем и да съществуваме в новия свят!

  Отдавна сме разрушили света и вече сме преминали точката след която няма връщане назад. Според всички изчисления можем да напредваме само към края, и ние се движим към него с много голяма скорост.

  Но, ако достигнем равновесие с природата в желанията и мислите ни, можем да спрем всички “невъзвратими” нарушения на природата. Тези явления не са следствие на нарушенията ни на земно ниво (прекалено потребление, изтощение и замърсяване на средата), а следствие на нашите отношения (егоистичните ни желания и мисли).

  Последните научни данни свидетелстват за това, че измененията, които човек внася чрез своите физически действия в обкръжаващата го среда са много малки и незначителни и не могат да причинят тези и промени, които наблюдаваме в природата.

  Измененията в природата са обусловени от програмата на творението: да ни доведе до едно по-висше ниво на съществуване. Това е неизбежно.

  Според това, как ще достигнем равновесие с природата в отношенията на взаимна гаранция и помощ между нас, ние ще окажем въздействие на всички по-ниски нива на природата: животинско, растително, неживо. И всичко ще се успокои. Защото причината е, че всички проблеми (възмущения от страна на природата) възникват поради отсъствие на равновесие между нас хората.

  Същността на всички катаклизми и кризи в света е не нещо други, освен проява на неуравновесени сили. Именно нашите егоистични сили причиняват такива следствия на неживо, растително, животинско и човешко ниво.

  Вулканът който изригва е вътре в мен, вътре в мен бушува цунами, вътре в мен на неживо, растително и животинско ниво няма равновесие. И затова пред мен ми се представят такива външни картини, които се явяват проява на това, което произтича вътре в мен!

  Няма да има край на света. Ние ще стигнем до “почти край на света”, но това ще стане за нас повратен момент към новия живот. Кабала предлага себе си, като система от знания и съвети за поведение в кризисна ситуация, за да можем по-бързо и лесно да излезем на ниво на съвършено съществуване.

 194. От Бранко на Nov 16, 2009

  Маите никъде не казват какво ще стане през 2012. Може даже да се съмняваме, че този календар е истински, т.е. не е ли изфабрикуван в по-ново време? Ако е автентичен, дали е точен и какво точно мери. Усеща се мощна конспирация за 2012, изсипаха се тонове книги от сулю-пулю за скок към по-висше съзнание, до удари с комети, земетресения и обръщане на полюсите. Те ти милиарди долари приходи от загуба на нашето време. Дано да е само това.

 195. От cveti на Nov 17, 2009

  tova sa gluposti

 196. От cveti на Nov 17, 2009

  kak taka 6te ima krai na sveta i izvednaj novo prerajdane.Koe ot dvete e vqrno.Q se zamislete malko.

 197. От SenceOfDeath на Nov 20, 2009

  АКО ИЗВЪНЗЕМНИТЕ НАИСТИНА СЪЩЕСТВУВАТ ТЕ ЩЕ СПАСЯТ ПРОИЗВЕДЕНИЕТО СИ ИЛИ С ДРУГИ ДУМИ НАС
  Аз мисля че ще е добре ако нищо не се случи или
  магнитното поле спре и въртенето на земята също
  така само 1 част от планетата се облъчи.поне някои от нас ще се спасят.
  НО най добре ще бъде ако извънземните ни спасят и намерят подходяща планета за нас

 198. От Land на Nov 21, 2009

  Te извънземните едва ли ще ни спасят поради 2 причини:
  1-за да спасяват трябва да знаят, че тогава нещо наистина ще се случи, а не само като нас да се прокрадват слухове. И ако знаеха то вече щяха да са почнали да ни изселват на друга планета.
  2-факта че още не се угасява съществуването им публично значи, че тези които знаят за тях, не знаят какви са им намеренията. И те може ваобще да нямат намерението да ни спасяват. Н
  Не си мисли, че 2012 изведнъж ще телепортират жителите на цяла планета наведнъж на друго място. Това трябва да става посепено и щом до сега не се е случило то надали ще се случи, ама ти не губи надежда…продължавай да гледаш космически сапунки ;)(които и аз гледам) :P

 199. От МОНОЛИТ на Nov 24, 2009

  Хей Никой, имам въпрос към Теб !!?
  Ако нямаш потомство и някой Те застреля, или стане смъртен инцидент с Теб, КАК ШЕ ЕВОЛЮИРАШ ?
  Сещаш Се че фиксирам удър от астероид или нещо подобно !
  Кабалист,ЧЕТИ КАКВО ПИШЕШ, отвреме - навреме” Политиците не могат да направят нищо ” ! Напиши в Гугъл : ” Писмо на норвежки политик ” !
  Не само в Норвегия е така, а и в Щатите, Израел, Швейцария и т.н. 10%-та от Елита ше се спаси, останалите милиарди, СПИРАТ С ЕВОЛЮЦИЯТА!
  Говорих с човек, който наскоро се завърна от Канада ! Той каза : ” На мястото на вековни глетчери - има хотели ” !
  ПРОМЕНИТЕ СА НЕОБРАТИМИ И НЕОБОЗРИМИ !!!

 200. От Бранко на Nov 25, 2009

  Цялата “информация” за 2012 в езотеричните и окултни книги в основата стоят видения на разни “знакови” фигури в окултизма.
  Базирано на археология, дендрология, изследване на блатисти райони и др. ТОЧНИ науки с помощта на датиране е установено, че маите са изчезнали поради изтощаването на почвите по техните земи и Глобалното затопляне за около 2 десетилетия по онова време, т.е. Глада и породените от него многобройни войни за ресурси.

  Айде всички любители на мистиката ми обяснете:
  * Ако един астероид с големината на малка планета ни удари през 2012, той би трябвало да може се засече вече. Защо не е ?
  * Ако маите са могли да прогнозират глобален катаклизъм през 2012(удар с астероид, смяна на полюси и др. Холивуд-подобни сценарии), как така не са могли да предвидят по-силните слънчевите изригвания по онова време и неправилното земеделие, довело до изтощаването на почвите ?

 201. От Алекс на Nov 25, 2009

  Всеки ще се съди СПОРЕД ДЕЛАТА МУ. Когато и да стане това. Кой е казал, че трябва да е 2012, ами 2010? Или 2011, или 2013?…Никой не знае. МОЖЕ И ПО-КЪСНО. А може и още утре. По-добе помислете как ще отговарята пред Страшния съд, а не се бойте, че ЩЕ УМРЕТЕ, защото И МЪРТВИТЕ ЩЕ ВЪЗКРЪСНАТ!… Щоме казано:ЩЕ СТАНЕ!!!

 202. От Land на Nov 27, 2009

  Бранко - хоро на гарвани?

 203. От Бранко на Nov 27, 2009

  Land, потърсих в Гугъл “хоро на гарвани”, но не съм аз този човек, ако това имаш впредвид

 204. От МОНОЛИТ на Nov 27, 2009

  Хей, Land Ти що реши че се страхувам от смъртта, нали точно за обратното Ти думам!? НЯМА СМЪРТ !!!
  МАТЕРИЯТА Е НИЩО В СРАВНЕНИЕ С ДУХОВНИЯ СВЯТ !
  Хайде повече духовност да видя, а !!??
  Стари духове - тези с многото прераждания !
  За младите е ясно….

 205. От Алекс на Nov 27, 2009

  Но, ако достигнем равновесие с природата в желанията и мислите ни, можем да спрем всички “невъзвратими” нарушения на природата. Тези явления не са следствие на нарушенията ни на земно ниво (прекалено потребление, изтощение и замърсяване на средата), а следствие на нашите отношения (егоистичните ни желания и мисли).

  Последните научни данни свидетелстват за това, че измененията, които човек внася чрез своите физически действия в обкръжаващата го среда са много малки и незначителни и не могат да причинят тези и промени, които наблюдаваме в природата.
  Според това, как ще достигнем равновесие с природата в отношенията на взаимна гаранция и помощ между нас, ние ще окажем въздействие на всички по-ниски нива на природата: животинско, растително, неживо. И всичко ще се успокои. Защото причината е, че всички проблеми (възмущения от страна на природата) възникват поради отсъствие на равновесие между нас хората.

  Да, съгласна съм с това. Въпреки, че съм православна християнка. То всъщност на това ни учи и Библията. И защо само Библията - всъщност всяка свещена книга или религия ни учи на това. То затова се казва религия:ЗАЩОТО ИМА НЕОСПОРИМИ ИСТИНИ В НЕЯ.

 206. От Алекс на Nov 28, 2009

  Аз лично не вярвам да е край на света, по-скоро пречистване. Защото е казано, че хората ще се съдат по делата им. Ще се търси сметка на виновните и ще се възнаградят страдащите. И ще се случи така, че някои първи (на Земята)ще бъдат последни и някои последни ще бъдат първи. Знаи това изключва, че ще ни удари комета, например, и всички ще умрем. Всички ще бъдат съдени. Ето това е ИСТИНАТА… А някои хора се страхуват… В Библията не се посочва час и дата, въпреки, че се говори за апокалипсис. И има нещо загатнато за признаците, по които да го познаем. А Апокалипсис значи разкритие, откровение, сваляне на завеса, не задължително край на света! И пише, че ще е точно, когато не очакваме!…

 207. От Алекс на Nov 28, 2009

  Да, съгласна съм с това. Въпреки, че съм православна християнка, а ти се назоваваш Кабалист. То всъщност на това ни учи и Библията. И защо само Библията - всъщност всяка свещена книга или религия ни учи на това. То затова се казва религия: ЗАЩОТО ИМА НЕОСПОРИМИ ИСТИНИ В НЕЯ

 208. От Алекс на Nov 28, 2009

  това по-горното искам да го кажа на кабалист, тъй като не се разбра явно към кой се обръщам. Към Кабалист е.

 209. От Land на Nov 28, 2009

  Мнонолит жалко, че тук не се публикуват е-mail-те. Аз нямах предвид, че тебе те е страх, а някой от по-горните коментари. Прото малко ми стана тъпо за дето критикуваш просветени и непросветени, все едно че само ти си прав. Имам един такъв познат ‘розенкройцер’, който ужасно критикуващо се държи, когато искам да му споделя някаква нова информация, която не е развила неговата розенкройска школа. Така се държи и с приятелите си. За да се просвети човек му трябва просто време, а острите критики само пораждат конфликти, което води до лоши мисли и емоции, понеже в спора не само се поражда истината, а и гнева.
  - Алекс - Това имам и аз вредвид, че всички религии в крайна сметка се стремят към извисяване на духа посредством разума. Понеже сега съм добре запозната с християнството и мога да кажа, че в Библията се съдържа всичката истина на света и начина, по който да достигнеш до нея. Просто проблема е че не се изучава религия, а Библията има огромна нужда от тълкувание, защото тя е един шифър, на който не можеш да гледаш повърхностно. А догматическите идеологии в християнството не те задължават да ги приемаш. Това е едно вътрешно решение, което правиш в зависимост дали идеята на определения догматически проблем се вързва с твоето вътрешно чувство за Божественото.
  Монолит- аз може би не съм от старите духове, ама може да съм от средните ;)

 210. От nikioleta на Nov 30, 2009

  abe neznam ve4e v kakvo da vqrvam p1rvo 2012 sega 2022 abe neam dumi kakvoto iska da stava

 211. От МОНОЛИТ на Nov 30, 2009

  O,K ” Land “, не Съм Те разбрал !
  Ще коригирам поведението Си в Твоя чест !
  Любо, пишеш : “хармоничен свят” !?
  Мислиш ли че има такъв,в тази дисхармония наоколо?!!! Звучи утопично ! Треее да минат
  хиляди години развитие, за да се случи….

 212. От Админ на Dec 3, 2009

  Ужасно сте зле всички, кой ви пусна интернет в лудницата?
  Нямам търпение да стане новия сайт и всичките ви глупости да паднат в канала.

 213. От Алекс на Dec 3, 2009

  От Админ на Dec 3, 2009

  Ужасно сте зле всички, кой ви пусна интернет в лудницата?
  Нямам търпение да стане новия сайт и всичките ви глупости да паднат в канала.

  Ти пък всичко ли прочете, бе, ПЕРКО?!?
  Даже и в мненията на хората, с които аз спорех, има доза истина. Зависи какъв избор ще направиш… Ама к’во да ти обяснявам на тебе, изостанал, прост човек…

 214. От Алекс на Dec 3, 2009

  Вярно е, че някои хора се възползват от религията, за да властват.Те създадоха мита, че Исус Христос е мит. Тези хора са илюминати и масони.Те управляват съвремениип свят. Ватикана също се включва към тях. Тя предлага една извратена религия, която няма нищо общо с християнството. И ние, като видим колко е лицемерна и лъжлива Ватикана, си мислим, че Исус е измислен, че религията е измислена, че църквата е измислена, просто за да ни управляват.
  Но не е така. Христос съществува и вие ще го видите. Но трябва да имате вяра и търпение, защото това ще СТАНЕ СКОРО.
  Но преди него ще дойде Антихриста. Да ви заблуди. Той ще претендира, че е Исус Христос, и много ще се заблудят. Това също ще стане скоро.
  Властта (елита) от илюминати имат технологии, ЗА КОИТО ДОРИ НЕ ПОДОЗИРАТЕ!… Всяват неверие и атеизъм, като по този начин си по-лесен за управление, за манипулация, а те самите се кланят на Луцифер и много добре осъзнават Библията и всичко, но просто предпочитат властта. Която им дава Луцифер.
  Но ето аз какво четох в интернет за измамата, която предстои. Може да не стане така, но все пак прочетете:

  Чували ли сте за Синия лъч?

  Най-общо става въпрос за следното: с помощта на най-модерни технологии планирали т.н. “Нощ на хилядите звезди”, когато чрез спътници щели да правят гигантско космическо шоу. Над християнските страни щяло да бъде имитирано Второто Пришествие на Христос (тоест холограмен образ на Христос ще се появи в небето над всички официално християнски страни), Мохамед - над мюсюлманските, Буда над будистите и т.н. Всички те щели да обясняват на населението как вероизповеданията не са разбрали божествените им послания и да дадат ново послание. След което всички тези холограмни образи щели да се слеят в един образ като идеята е това да е вече реално съществуващата на земята личност на антихриста. По-гадното беше, че тези гласове и после един глас хората щели да чуват някак вътре в себе си, а не отвън.

  Прочети го просто като информация. Едва ли ще стане точно така предвид, че вече е разкрито и се знае, но нищо чудно да бъде нещо подобно на това. Св.ап. Павел говори за голямата измама на последните дни, а св.Йоан в Апокалипсиса ясно споменава, че цялата земя ще се учуди и отиде след звяра.

 215. От Админ на Dec 7, 2009

  Що не се хванете всички за ръце и да скочите от някъде ритуално? Някъде от висооко, като преди това крещите на журналистите, че края на света идва.

 216. От Алекс на Dec 7, 2009

  щото вярваме в Господ и няма смисъл да се самоубиваме!!! А пък и нас не ни е страх от края на света, защо, какъв ”край” ще е това?… Това, че праведните ще се възнаградят за добрите си дела и за страданията си, А ЛОШИТЕ ЩЕ СЕ НАКАЖАТ?!?ОТ ТОВА ЛИ ДА НИ Е СТРАХ?!?
  НЕ, МЕН НЕ МЕ Е СТРАХ!!!
  ДАЖЕ ГО ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ!!!
  С ОГРОМНО НЕТЪРПЕНИЕ!!!
  А бе ти на колко си - на 15?!?

 217. От Админ на Dec 10, 2009

  На 38. Интересувам се сериозно от темата повече от 10 години и ме яд да чета предимно истерични глупости. Недейте да ставате за смях

 218. От МОНОЛИТ на Dec 12, 2009

  Ей, ” Админ ” Ти усещаш ли че акаш говно, което
  сам не можеш да прескочиш!? Внимавай с такта тук ! Не затривай всички - вкупом ! Нелепо е и т.н.
  Ако не Си дръпнал поредната магистралка - направи го, за да Се успокоиш !
  Я Се вразуми - немедленно !
  Браво Алекс ! Насмете Го порядъчно !

 219. От МОНОЛИТ на Dec 12, 2009

  А темата бе ” Спасението ” !
  Интересно, какво ли се строи вътре, в централната част на Стара планина, където е прокопан рудник излизащ от двете и страни : Етрополе - Мирково!
  Може ли това да са бъдещите убежища на Елита тук ???…. а не е само тази планина, наоколо….

 220. От м на Dec 12, 2009

  Я, много интересно за това в Стара планина. Повече информация? От кога се копае там?

  Истински се надявам да няма убежище за т.нар. “елит”, защото у нас има доста псевдо елит-общества.

 221. От Алекс на Dec 12, 2009

  От Админ на Dec 10, 2009

  На 38. Интересувам се сериозно от темата повече от 10 години и ме яд да чета предимно истерични глупости. Недейте да ставате за смях

  Не ти личи, че си на 38. И не го приемай, като комплимент!… А се замисли как пишеш и как изглежда. Като на 15 годишен хлапак…

  А като си чел, (това ми напомня на някой!…), що не ни разкажеш и на нас, що не ни светнеш малко?…
  Аз за себе си знам…, ама… тия, които стават за смях…, както казваш ти, не са чели и НЕ ЗНАЯТ… Покажи отговорност, светни ги малко по въпроса!…

  P.S. Благодаря, Монолит!
  Оценявам комплимента!…

 222. От м на Dec 12, 2009

  А, забравих да спомена, че според мен тук за нас най-сигурно ще е в Рила - Езерата.

 223. От Алекс на Dec 12, 2009

  И да се крият, и да не се крият - от Второто Пришествие не могат да се скрият! И В КОСМОСА ДА ОТИДАТ - пак от Господа не могат да се скрият!…
  Ако това е вярно,САМО ИЗГЛЕЖДАТ ПО-ЖАЛКИ…

 224. От Land на Dec 13, 2009

  Не се ли отклонихме от темата? Не обръщайте такова внимание на простотиите. Не оставяйте егото да говори вместо вас, защото то винаги действа против вас.

 225. От Алекс на Dec 13, 2009

  Ама каква е темата?!? Не е ли ”Какво ново около 2012”? Или накратко казано: ”Що ни чека през 2012?” А аз доколкото разбрах, че тези 2-3 коментара преди мене, (на монолит, м) говорят, демек, ЧЕ ЕЛИТО на свето чел да се крие некаде по некви дупки, пещери, планини, езера и прочие… От гнево на Господ… Е па нема да може да се скрие.

 226. От Алекс на Dec 13, 2009

  ААА - СА ВИДЕХ, ЧЕ Е СПАСЕНИЕТО 2012… АХА… Е къде че се спасява нашиот ”ЕЛИТ”? Ха-ха-ха!… На Луната?… Оти не одат на полето малко да покопат, като са некадърни бездарници; и да оставят тук свестните, талантливи хора да пеят, пишат стихове и песни, и управляват държавата ни?…

 227. От hristo chakarov на Dec 14, 2009

  SKIPI KOMENTATORI ISKAM DA VI KAJA SAMO EDNO MNOGO ISTINSKO NESHTO POVJARVAITE MI IMA SAMO EDNO SPASENIE I TOVA SPASENIE SE NARICHA *ISUS HRISTOS* iskam da potvurdia i o6te ne6to stava vupros za 2012 godina njama da stane ni6to podobno kalendara na maite blja blja blja KRAJA NA SVETA NEGO ZNAE NIKOI NITO MAITE NITO NOSTRADAMUS NITO PROROCITE NITO U4ENITE POVIARVAITE MI KRAJA NA SVETA GO ZNAE EDINSTAVENNO SAMO BOG OTEC NIKOI DRYG… AMIN BOG DA VI PAZI I BLAGOSLAVIA

 228. От Админ на Dec 15, 2009

  Сладури, оценките ви ме развеселяват!))
  Как мислите, че приемам мнения на абсолютни неграмотници, които идея си нямат как се борави с препинателни знаци и всеки пост им е изпълнен с десетки правописни грешки, които и третокласник не би направил? Хубавото е, че е доста по-весело с вас. Безопасни сачми, които най-сетне са намерили място без модератор, да си цапат на воля. Ами цапайте си. Шляпайте удивителните.
  Жалко само, че окипазихте хубавата идея на човека. Под всяка статия бълвани, бълвани глупости и простотии..
  Не се обиждайте, но темата 2012 все още ви е чужда. Твърде сте агресивни, нападателни и неграмотни, за да сте духовно извисени люде.
  Монолит и Алекс, за вас говоря. Остават още около хиляда дни, пожелавам ви да намерите пътя и да вървите по него. Не е този.
  Айде, почвайте да лаете.

 229. От Алекс на Dec 15, 2009

  Е къде видЕ, че съм неграмотна, бе? Това, че говоря на селски диалект? А тиретата и препинателните знаци са ми поставени ПРАВИЛНО!… Точно за правопис НА МЕНЕ НЯМА ДА МИ ГОВОРИШ!…

 230. От Бранко на Jan 3, 2010

  Админ, бъди истински християнин и великодушно им прости. Търпение, сега лаят, след време ще открият Пътя и ще се разкаят.

 231. От Алекс на Jan 5, 2010

  #

  От Бранко на Jan 3, 2010

  Админ, бъди истински християнин и великодушно им прости. Търпение, сега лаят, след време ще открият Пътя и ще се разкаят.
  аз Нем да се разкайвам - ЗАЩОТО СЪМ НАМЕРИЛА ПЪТЯ, ОЛИГОФРЕНИИИ!!!
  Вие се разкайвайте и МИСЛЕТЕ за своя път!!!

 232. От МОНОЛИТ на Jan 11, 2010

  Скъпи юзери, темата е : “СПАСЕНИЕТО” , нали така !? В тази връзка само леко ше вметна едни фактически подробности, които не е лошо да се знаят Тунелът Етрополе - Мирково е в централна Стара планина ! И Етрополе и Мирково са червена зона, още от времето на Живков ! Защо тунелът има изход и от двете страни на планината ! Първанов и още елитни дейци преди него често се отбиват по тези места ! Правителствата на елитни държави правят подобни проекти ! Тунелът е на 1 час път от София ! В повечето случаи, всеки рудник има един изход ! Някой знае ли какво се прави вътре ? Възможно ли е Елитът да се готви за някакво спасение?!

 233. От МОНОЛИТ на Jan 11, 2010

  Алекс, както усещам , като по развити от “Админ”, май не е уместно да падаме до Неговото ниско ниво, за да водим диалог с Него, нали ?! Освен това, Той ни обиди в ефир, твърде лошо, без да знае, какво пише в една Книга:” Знам Те по име и следя всяка твоя крачка “, Аз го отсвирвам, да Си носи кръста….

 234. От Бранко на Jan 12, 2010

  МОНОЛИТ, “Защо тунелът има изход и от двете страни на планината”, “Правителствата на елитни държави правят подобни проекти” - кое му е странното да се правят тунели по света и у нас? Те по принцип се правят в планините и си имат два изхода или входа, както ти е удобно.

 235. От Спасиба на Jan 13, 2010

  Интересни теми сте подхванали тук. Може ли да попитам защо форума е празен, а коментирате в сайта?

 236. От МОНОЛИТ на Jan 23, 2010

  Щото във форума няма опция: КОМЕНТИРАЙ !
  КАКВО ОТКРИХ !!!
  Нека да разфасоваме думата СПАСЕНИЕ !!!
  С ПАС Е НИЕ ! СЕЩАТЕ ЛИ СЕ КВО ИЗЛИЗА !?
  ” с ” - пас - ” минавамЕ” - ” ние” !!! ИЛИ:
  ” с минаване ще се спасим “!!!
  И ТОВА , АКО НЕ Е ПОРЕДНИЯ КОД !!!
  КОЛКО Е МОГЪЩ БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК !!!
  А ТОВА ЧЕ ГЛАГОЛИЦАТА Е В ОСНОВАТА НА ОСТАНАЛИТЕ ЕЗИЦИ, ЩЕ ВИ ОБАДЯ ДРУГ ПЪТ !!!
  Само ще отбележа че френските крале се коронясват под Свещенна Книга в гр. Реймс - КОЯТО Е НАПИСАНА НА ГЛАГОЛИЦА !!!

 237. От totenkopf на Jan 27, 2010

  da eto kakvo vi e prigotvil vashiq bog alah/isus/yahve.prodaljavaite da im se klanqte maloumnici.a na oniq koito mi recitirashe psalmi ot otkrovenieto shte mu kaja,da vzeme da pro4ete cqlata blivo4 v bibliqta i sam da preceni koi e losh satanata ili oniq v carkvite i djamiite.in nomine dei nostri satanae luciferi exelsi.pone az znam 4e ako mi e pisano ,shte umra bez strah i s dostoinstvo.o satane ,tatko moi ,badi zavinagi v sarceto mi……obi4am te.

 238. От land на Jan 27, 2010

  totenkopf!!! Много важно нещо искам да ти кажа. Аз сама едно време се считах за дете на сатанизма, но се случи нещо, отвори очите ми. Луцифер по природа не е Бог то е прояшление на Хаоса и всичко онова, което се стреми да се самоопредели с оръжията на телесните нужди на човек. Найстина в Библияата на Лавей пише неща, който са доста примамливи и логически, но това е рационално опростено мислене, без дълбох смисъл. Едно време си мислех, че всики, които са добри и християни, са слаби, но се оказа, че слабата съм била аз. Защото е много по-трудно да приемеш доброто в себе си, от колкото да се оставиш на злите проявления да те командват и то несъзнателно. Ако наистина си Сатанист, то няма как да не си пробвал ритули за нещо си, ако ще то да е само за да ти даде доказателство за същестшуванието на Демони. И когато постигнещ резултат, ще видиш, че тия Демони хич няма да те харесат. И вместо да се опитваш да станеш част от тях, то ще станеш тяхна жертва. Религиите, колкото и да си протишоречат, то се стремят към извисяване на духа. За да станеш више същество не е нужно да търсиш най-лесния път. За да те насоча, ако искаш да се занимаваш с спритуализъм до някаква степен, то се занимавай със своя дух, сдесирайки го та ти се подчинява, а не някакви демони. Разгледай сайта на obe-bg.com Опитай се да се съсредоточиш мислейки за себе си като за индивидуален вътрешен Бог, който има нужда от развитие… Не искам да те обеждавам да се отказваш от това, в което сега вярваш, за всичко си има време :) Поздрав с Emperor…

 239. От land на Jan 30, 2010

  totenkopf!!! Много важно нещо искам да ти кажа. Аз сама едно време се считах за дете на сатанизма, но се случи нещо, отвори очите ми. Луцифер по природа не е Бог то е прояшление на Хаоса и всичко онова, което се стреми да се самоопредели с оръжията на телесните нужди на човек. Найстина в Библияата на Лавей пише неща, който са доста примамливи и логически, но това е рационално опростено мислене, без дълбох смисъл. Едно време си мислех, че всики, които са добри и християни, са слаби, но се оказа, че слабата съм била аз. Защото е много по-трудно да приемеш доброто в себе си, от колкото да се оставиш на злите проявления да те командват и то несъзнателно. Ако наистина си Сатанист, то няма как да не си пробвал ритули за нещо си, ако ще то да е само за да ти даде доказателство за същестшуванието на Демони. И когато постигнещ резултат, ще видиш, че тия Демони хич няма да те харесат. И вместо да се опитваш да станеш част от тях, то ще станеш тяхна жертва. Религиите, колкото и да си протишоречат, то се стремят към извисяване на духа. За да станеш више същество не е нужно да търсиш най-лесния път. За да те насоча, ако искаш да се занимаваш с спритуализъм до някаква степен, то се занимавай със своя дух, сдесирайки го та ти се подчинява, а не някакви демони. Разгледай сайта на obe-bg com Опитай се да се съсредоточиш мислейки за себе си като за индивидуален вътрешен Бог, който има нужда от развитие… Не искам да те обеждавам да се отказваш от това, в което сега вярваш, за всичко си има време :) Поздрав с Emperor…

 240. От landofblack на Jan 30, 2010

  totenkopf!!! Много важно нещо искам да ти кажа. Аз сама едно време се считах за дете на сатанизма, но се случи нещо, отвори очите ми. Луцифер по природа не е Бог то е прояшление на Хаоса и всичко онова, което се стреми да се самоопредели с оръжията на телесните нужди на човек. Найстина в Библияата на Лавей пише неща, който са доста примамливи и логически, но това е рационално опростено мислене, без дълбох смисъл. Едно време си мислех, че всики, които са добри и християни, са слаби, но се оказа, че слабата съм била аз. Защото е много по-трудно да приемеш доброто в себе си, от колкото да се оставиш на злите проявления да те командват и то несъзнателно. Ако наистина си Сатанист, то няма как да не си пробвал ритули за нещо си, ако ще то да е само за да ти даде доказателство за същестшуванието на Демони. И когато постигнещ резултат, ще видиш, че тия Демони хич няма да те харесат. И вместо да се опитваш да станеш част от тях, то ще станеш тяхна жертва. Религиите, колкото и да си протишоречат, то се стремят към извисяване на духа. За да станеш више същество не е нужно да търсиш най-лесния път. За да те насоча, ако искаш да се занимаваш с спритуализъм до някаква степен, то се занимавай със своя дух, сдесирайки го та ти се подчинява, а не някакви демони. Разгледай сайта на obe-bg com Опитай се да се съсредоточиш мислейки за себе си като за индивидуален вътрешен Бог, който има нужда от развитие… Не искам да те обеждавам да се отказваш от това, в което сега вярваш, за всичко си има време :) Поздрав с Emperor…

 241. От МОНОЛИТ на Feb 26, 2010

  Може ли смяната на магнитното поле на Земята и Слънцето да сложи край на човешката цивилизация през 2012 г.?
  Земното Ядро, което създава земното магнитно поле е съставено изцяло от желязо и малко хром!
  То плува и се върти в течна пихтиеста маса - лава - разстопен метал !!!
  При въртенето на Земята , това ядро се измества, като на определени периоди, изместването му причинява смяна на полюсите ! Самата смяна може да стане и за 24 часа !
  Според компютърни специалисти, работещи в група с геофизици и астрофизици, Земята и Слънцето ще преминат през процес на смяна на магнитното поле през 2012 година. Последният път това се е случило преди милиони години, когато са изчезнали динозаврите. Частна компания за изследвания и анализи в Хаидербрад предсказва огромен катаклизъм през 2012 година.
  Смяната на магнитното поле е процес, при който северният и южният полюс си сменят местата. Когато това се случва, в определен момент, магнитното поле на Земята достига нулев Гаус, което означава, че Земята има нулев магнетизъм. Когато това съвпадне с дванадесет годишен цикъл на смяна на слънчевото поле възниква сериозен проблем.
  Съгласно компютърният модел на Хаидербрад, смяната на полетата на Земята и Слънцето могат да причинят сериозни проблеми освен неизправност в електроните уреди и загуба на ориентация сред миграционните птици, а именно:

  - Имунната система на всички животни, включително и на хората, значително ще отслабне

  - Земната кора ще премине през нарастваща вулканична дейност, тектонични движения, земетресения и свлачища

  - Земната магнитосфера ще отслабне и космическата радиация от Слънцето ще нарасне рисковано, причинявайки ракови заболявания

  - громни астероиди ще бъдат привлечени към Земята

  - Земното гравитационно поле ще претърпи промяна, въпреки че никой не знае точно каква

  Ако прибавите и тези опустошителни сценарии, лесно може да видите, че казано по-просто, Земята може да стане неподходяща за човешката цивилизация през 2012 година и за тези, които живеят на или около земната кора. Може би това се е случило и с Марс преди милиони години…

  ТОЕСТ - СМЪРТТА ЩЕ НИ СПАСИ !!!

 242. От МОНОЛИТ на Apr 30, 2010

  ЯВНО - СЪМ СПИСЪЛ ДОБЪР ФИНАЛ !?
  ….ДЪЛГО НЯМА КОМЕНТАРИ….. хе хе хе….

 243. От Бранко на Apr 30, 2010

  То финал няма да има - щом носи пари. След 2012 ще почне да се говори за 2020 и т.н.

 244. От daria6 на Jun 14, 2010

  РЎРєСЉРїРё РђРґРјРёРЅ, Р±РёС… искала РґР° ти кажа , че според мен такива неща като Луцифер или възкресяване РЅР° Р?СЃСѓСЃ Христос имат далеч РїРѕ-дълбоко значение РѕС‚ това РґР° РіРё възприемаме буквално. РќРѕ РЅРёРєРѕР№ РЅРµ може РґР° твърди дали въобще нещо съществува или РЅРµ ако РЅРµ РіРѕ Рµ РІРёРґСЏР» Рё РЅРµ РіРѕ Рµ преживял.РќР°С?РёСЏС‚ Господ Рµ природата, която РЅРё дава условия Р·Р° живот.Края РЅР° света РЅРµ съществува Рё РЅСЏРјР° РґР° СЃРµ случи .Всеки ден умират С…РѕСЂР° РїРѕ насилствен или РїРѕ естествен начин, малтретират СЃРµ животни Рё деца , липсва СЃРІРѕР±РѕРґР° РЅР° действия, липсва система РЅР° правосъдие , липсва система РЅР° справедливост, Р° РЅРёРµ мислим Р·Р° края РЅР° света.РќРёРµ СЃРµ молим той РґР° настъпи като РЅР°С?Рµ спасение, РЅРѕ спасението Рµ вътре РІ нас Рё това Рµ Р±РѕСЂР±Р° Р·Р° един РїРѕ-сплотен народ Рё независимост РѕС‚ правителство. Дали ще умрем утре или след 40 РіРѕРґРёРЅРё - РЅРёРєРѕР№ РЅРµ знае РєРѕРіР° ще СЃРµ случи края РЅР° живота РјСѓ , РЅРѕ ако РЅРёРµ РЅРµ СЃРјРµ СЃРµ борили всичките РіРѕРґРёРЅРё РЅР° РЅР°С?РёСЏ живот СЃР° били безсмислени. Така че, СЃРєСЉРїРё админ, СЃ цялото РјРё уважение РєСЉРј вас, РІСЉРїСЂРѕСЃР° РЅРµ Рµ РєРѕРіР° ще настъпи края РЅР° света, как трябва РґР° РіРѕ приемаме, дали РґР° вярваме РІ него, Р° РІСЉРїСЂРѕСЃР° Рµ : РєРѕРіР° ще СЃРµ осъзнаем , че СЃРјРµ болни РѕС‚ РЅР°С?ите собствени страхове , Рё когато ще РіРѕ осъзнаем - тогава ще РёРјР° спасение. РќРёРµ всички СЃРјРµ СЃРїРѕСЃРѕР±РЅРё РЅР° най-долните грехове Рё РЅР° най-красивите чувства Рё постъпки , РЅРёРµ всички СЃРјРµ РЅР° едно РЅРёРІРѕ Рё влияем един РґСЂСѓРі.РќРёРµ всички СЃРјРµ РіСЂРµС?РЅРё без изключение Рё ако РІС?РёСЏ РіРѕСЃРїРѕРґ трябва РґР° накаже неправедните , то той ще накаже всички.

 245. От alexandra :) на Jul 10, 2010

  gledah edin nau4en film za 2012 i v tozi film se obsajda6e razmestvaneto na polusite… krainiqt rezultat be6e 4e ot nau4na gledan to4ka krai na sveta prez 2012 ne moje da ima…no razmestvaneto na polusite go e imalo vinagi kakto kontinentite taka i drugi 4asti na zemqta se mestqt no se mestqt s nqkoko mm ili do 1 sm na godina…mislq 4e tova e normalno,vse pak zemqta se varti i osta i sa6to se promenq….nadqvam se 4e prez 2012 nqma da ima ne6to kato “krai na sveta”.Milsq,4e togava 6te stane ne6to,koeto 6te nakara horata da promenqt na4ina si na vijdane za jivota..Sega vseki pravi kakvoto si iska…malki deca pu6at,prostituirat,kradat i kakvi li ne nedopustimi ne6ta..vseki iska de e “v krak s modata”….no jivota ne e samo moda.Ima mnogo drugi po vajni ne6ta…..Nadqvam se 4e skoro horata koito vse o6te ne sa go osaznali 6te se “sabudqt” i 6te vidqt sveta s istinskite si o4i

 246. От tuty на Jul 21, 2010

  e hora samo se nadpisvate i pishete vreli nekipeli neshtata sa prosti vslushaite se v sarzetotosi i taka shte se promeni sveta kogato neshtata stavat ot tam i proizlizat otam neshtata sa istiski i tovaste vie istiskoto az i togava se polu4ava ne se sadete i ne sadete nikoi poglednete e se vie samite vseki 4ovek e unikalen na tozi svyat i v tazi vselena i 4ast ot obshtata energiya koyato dviji vsi4ko zashhlusaitese v pulsasi i shte vidite i usetite za kakvo ide re4 mislete polujitelno i se obi4aite zashtoto lybovta proizliza ot tam za koeto vi govorya a lybovta e bog i ti si 4ast ot nego tova shte spasi sveta nishto drugo taka 4e razni temi4ki za 2012 sa palni gluposti horata ijivyavat i se u4at ot greskite a te sa ve4e mnogo ,prostetesi na vas i na blijniyasi i se obi4aite gledaite si svoite neshte i igraite svoita igra ane na komshiyata nestata sa prosti nie ssi gi pravim slojni zapomnete 3 silni dumi /vyara nadejda lybov /tova pomaga uspeh na 4ove4estvoto lybovta shte spasi sveta

 247. От nari на Oct 1, 2010

  e basi ipotp

 248. От смъртен на Nov 11, 2010

  Всичко за 21.12.2012 се свежда до едно - ще оживеем ли или не. Тук е разковничето. Който не се страхува от смъртта, на него не му пука какво ще се случи тогава или когато и да било. Така или иначе всички сме СМЪРТНИ. Когато проумее това, човек вижда света с други очи - има безброй примери за хора, които живеят “втори живот” и техните разкази се свеждат до едно и също - материалният свят, който ни заобикаля не е единствен, а по-скоро е едно ограничение или може би затвор за нашата същност (или душа, ако така ви харесва). Много по-ценен е светът извън това триизмерно пространство, в което пребивават телата ни. Най-просто доказателство - сънищата ни. Те не са материални, но са не по-малко реални от “будния живот”. Сънищата могат и дават информация и изживявания, които в “будния живот” не можем да получим, но това не ги по-малко реални за нас. Когато летим насън, чувството е не по-малко еуфорично отколкото при летенето наяве, а даже е и по-силно защото липсва страхът от падането, особено в осъзнатите сънища.
  Та когато говорим за 2012, всеки изразява подсъзнателен страх от смъртта - аджеба какво ще ни се случи, ще мрем ли, няма ли, какво да правим за да ни се размине и все в този дух. А най-простата истина е, че каквото и да се случи - ми то така или иначе все някога ще се случи, за какво да го мислим предварително, което да ни вгорчава живота, я по-добре да си живеем днешния ден пълноценно, да си му се радваме като за последно и тва е. Яжте, пийте и се веселете. Ако дойде края на света, поне ще го посрещнем с чистата съвест, че сме си изживяли живота пълноценно, с кеф, взели сме си каквото сме можли и толкова. Освен това, да не забравяме поговорката - “Всяко зло - за добро”. Пък, кой знае? Може да стане и по-добре така.

 249. От смъртен на Nov 11, 2010

  Изпуснал съм една думичка в това изречение:
  “Сънищата могат и дават информация и изживявания, които в “будния живот” не можем да получим, но това не ги ПРАВИ по-малко реални за нас.”
  Сори.

 250. От Дая на Nov 20, 2010

  2008 – Атентати срещу четирима държавни глави. Конфликт в Индостан. (Индия-Пакистан)
  2010 – Начало на Третата Световна война. Войната ще започне през 2010 год и ще завърши през 2014. Войната ще започне като конвенционален конфликт,
  а по-късно ще прерастне в ядрен.
  2011 – В резултат от ядрената война в Северното полукълбо ще изчезнат всички растителни и животински видове.
  2014 – Повечето хора по планетата ще страдат от рак на кожата и други кожни заболявания.
  2016 - Европа ще остане почти безлюдна
  2018 – Новия световен лидер е Китай. Експлоатираните държави се превръщат в експлоататори.
  2023 – Лека промяна в орбитата на Земята.
  2025 – Европа е все още слабо заселена.
  2028 – Създава се нов източник на енергия. (вероятно от контролирана термоядрена реакция). Постепено гладът изчезва. Изтрелва се първият пилотиран
  космически кораб към Венера.

  2033 – Топят се Полярните ледове. Повишава се равнището на световния океан.
  2043 – Световната икономика процъфтява. Водеща религия в Европа – Ислям.
  2046 – Става възможно подмяната на органи.
  2066 – По време на атака върху Рим от страна на ислямски армии, САЩ използват за пръв път климатично оръжия – климатът се променя и захладнява
  2076 – Безкласово общество (комунизъм).
  2084 – Природата се възстановява
  2088 – Нова болест – старее се за няколко секунди
  2097 – Новата болест се лекува.
  2100 – Изкуствено слънце осветява тъмната страна на Земяна.
  2111 – Хората се превръщат в киборги (живи роботи)
  2123 – Войни между малки държави.
  2125 - В Унгария получават сигнал от Космоса.
  2130 – Създават се колонии под водата.
  2164 – Хората се превръщат в полухора.
  2167 – Нова религия.
  2170 – Голямо засушаване.
  2183 – Колония на Марс се сдобива с ядрено оръжие и иска незабавна независимост от Земята.
  2187 – Изригването на вулканите ще става контролирано от хората.
  2195 – Морските колонии са напълно подсигурени от храна и енергия.
  2196 – Пълно смесване на етносите.
  2201 – Термоядрените процеси в Сълнцето се забавят. Глобално застудяване.
  2221 – Хората осъществяват пряк контакт с извънземни същества.
  2256 – Космически кораб пренася нов опасен вирус на Земята.
  2262 – Постепено се променят орбитите на планетите. Марс е застрашен от комета.
  2271 – Наново се изчисляват променените физически константи.
  2273 – Човешкият род е една единствена раса.
  2279 – Енергия от нищото (вероятно от вакуум или черни дупки).
  2288 – Пътуване във времето. Нови срещи с извънземни цивилизации.
  2291 – Слънцето угасва. Правят се опити за възстановяване на термоядрените процеси.
  2296 – Променя се гравитационното поле в следствие от мощни експлозии на Слънцето. Започват да падат стари спътници и други космически обекти.
  2299 – Във Франция възниква партизанско движение срещу исляма
  2302 – Открити са нови важни закони и тайни на Вселената.
  2304 - Открита тайната на Луната.
  2341 – Нещо страшно се приближава към Земята.
  2354 - Авария на едно от изкуствените слънца на Земята. Засушаване.
  2371 – Големия глад.
  2378 – Бързо растяща раса.
  2480 – Две от изкуствените слънца се сблъскват. Земята е в мрак.
  3005 - Война на Марс.
  3010 - Комета удря Луната.
  3797 – По това време живота на Земята изчезва, но човечество ще може да постави основите на своето оцеляване на други звездни системи

  Обръщам специялно внимание на парвите години: 2008;2010;2014;2016;2018;2023;2025;2028
  В момента сме 2010г някой забелязва ли нещо трагично като ” ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА ” просто нямам думи :х

 251. От Дая на Nov 20, 2010

  оо и вижте 2088г - Нова болест - старее се за няколко секунди (rofl)(rofl)(rofl)(rofl)(rofl)(rofl)(rofl)(rofl)(rofl)(rofl)(rofl)(rofl)

 252. От LOZAN на Nov 24, 2010

  UVAJAEMI RAZUMNI I NERAZUMNI PISATELI NA MNENIQ. NIKADE NE PRO4ETAH 4E VSI4KO KOETO E PREDSKAZANO I NAU4NO DOKAZANO ZA APOKALIPSISA KOITO PREDSTOI PREZ 2012g.moje umi6leno da se krie ot pravitelstva za da ne nastane panika i haos na planetata. Moje da stane, mojebi ne no kakvo 6te zagubite ako vqrvate 4e 6te nastapi krai i nastavlenie za ocelqvane e da se obarnete kam sebesi ,i vnesete v du6atasi mir i liubov,nima sveta nqma da stane po dobar, nima tova e zaguba,ili padnalite angeli vi vnu6avat , jiveitesi jivota, a ako bezvazvratno go izgubite a, ha ha ha-tovi mai 6te sekne, ne e sme6no a proqvete razum, 6tom garvana gra4i nad nqkoi hrast, sigorno ima mar6a, i nqma da se minete ako stanete po dobri, nadqvamse da ste me razbrali ,az samo iskah da vi kaja 4e sam ot selo, i prostovat, koi ste vie

 253. От Анонимен на Dec 3, 2010

  Наслушахме се на глупости за 2012. Краят на света наистина ще дойде, но има една подробност, а именно, който познава добре Библията трябва да се сети, че има един стих които казва: ;а за оня ден и час никой НЕ ЗНАЕ, нито ангелите, нито синът, а само отец;. Това значи, че на никой не е разкрито кога ще дойде краят на света, а камо ли на някакви маи.Стига вече с тази психоза и тези паники. Мисля, че българина достатъчно е депресиран.

 254. От Деян на Dec 5, 2010

  аз мисля че това е една мн широка тема за размисъл . Но аз мисля че предвид това което виждаме в последните години с тези природни явления така да го кажа мисля че наистина има капка истина в това за 2012. И си мисля че ако стане май ще е по добре за нас хората защото до 50 години ние ще опустошиме планетата ни и планета на 4мл. и половина ще се превурне в развалина.

 255. От Denica Petrova на Dec 31, 2010

  spored men nie WSICHKI trqbva da se postaraem da napravim edna golqma i obshta PROMQNA na Zemqta ;) .. nie trqbva da pazim Zemqta chista do malka stepen ;) .. kajete ne e li takaa

 256. От offffffffff на Jan 3, 2011

  ni6to nqma da stane za6toto u4enite sa oburkali vsi4koi godinata v koqto 6te nastupi karai na sveta e 4092

 257. От Kабалист на Jan 5, 2011

  21 декември 2012 година – последният ден от известния календар на индианското племе маи. Почти забравихме за това предсказание, макар актуалността на темата за края на света да нарасна значително. Обратното броене водят в паника еколози, генетици, енергетици. Към каквато и сфера от живота да се обърнем, се появяват съмнения, че при съществуващите разчети ще доживеем до дълбока старост. Нека да разгледаме един от вариантите за край на нашата цивилизация, произтичащ от предсказанието на маите.

  Три календара на маите
  Маите са използвали цяла система от три календара. В цикъла на календара Цолкин има всичко на всичко 260 дни, или 20 месеца по 13 дни. Позицията на датата на раждане на човека в Цолкин говори много за неговите лични качества и предназначението му в този свят.

  Наред с календара Цолкин се е използвал и слънчевият календар Хааб с период от 365 дни. Той е имал битово предназначение. Маите са изчислили почти точната продължителност на слънчевата година – 365, 242 дни. Учените считат, че на маите са им били нужни 10000 години наблюдения, за да установят това число. Но цивилизацията на маите е съществувала не повече от 3500 години!

  В допълнение към тези два календара съществува и календарът на Дългото броене за големи интервали от време. Неговият цикъл е 5125 години. Текущият цикъл е започнал на 13 август 3114 години пр.н.е. и ще завърши през 2012 година от н.е. В легендите на маите този цикъл се нарича Петото слънце. Всеки цикъл съгласно митологията на маите завършва с почти пълно унищожение на цивилизацията, разраснала се за 5000 години. Първото слънце завършило със земетресение, Второто – с урагани, Третото – с вулканично изригване, а Четвъртото – с потоп.

  Животът след маите
  Ще свърши ли животът на нашата цивилизация през 2012 година? От една страна, маите предсказват разрушение на тази цивилизация в резултат на някакво движение на Земята. Но след него следва не просто развитие на поредната, шеста цивилизация. Ако вярваме на теорията на маите, то след завършване на Петото слънце, трябва да настъпи някакъв еволюционен скок. Той ще се характеризира с развитие на човешкото съобщество с духовно начало.

  На новото ниво на еволюция човек ще усети себе си като част от Природата и всички нейни нива (неживо, растително и животинско) ще се съединят в единно цяло на принципа на вселенската телепатия. Възможно е предсказанието да бъде разбрано, абстрахирайки се от чисто материалните оценки. Унищожение на цивилизацията не е задължително. Тя просто ще стане маловажна в очите на хората, ще изчезне от центъра на тяхната грижа поради появата на други ценности.

  Маите говорят за пет епохи. В развитието на всяка сложна система могат да бъдат отделени пет стадия. Първият от тях – коренен, в който е заложена програмата за развитие, нейните закони, а също и самият импулс към зараждане на цялата система. След това следва стадият на постепенното усложняване и увеличаване на самостоятелност на елементите.

  Същите тези пет елемента могат да бъдат отделени и в най-малкия отрязък от развитието. Преходът към нов стадий е винаги принудителен. Само когато се усети пълната несъстоятелност на текущото състояние, желанието да се излезе от него, развиващият се обект прилага усилие и подскача към нова степен. Като се абстрахираме от емоционалната оценка на състоянието, това може да бъде казано и за процеса на смяна на орбитите на електроните в атома, и за историята на човечеството.

  Принуда за развитие спрямо един чувствителен обект могат да бъдат само неприятни преживявания, критични състояния. За човешкото общество това е натрупването на стрес, заплашваща икономическа и политическа нестабилност, криза в семейната институция, усещането за пустота в живота. Усещането на необходимост от изход от текущото състояние нараства в човека с огромна скорост. Не е трудно да повярваме, че две години са достатъчни стремежът на хората от земята към изменения да достигне до критична точка.

  Еволюционен скок: на дължина или на височина?
  Какви изменения следва да очакваме? Какви свойства на човечеството трябва да загубим и какви да придобием. Безполезно е да гадаем, ако не се опитаме да се отдалечим от привичната плоскост на нашия начин на мислене. Съгласете се, че да смятаме, че историята на планетата се състои от развитие на една цивилизация, нейното унищожение и развитието на нова, е доста примитивно. Оставайки в плоскостта на нашия материален живот, невъзможно е да си представим какво ще бъде след нея и съществува ли това „после” изобщо.

  Унищожаването на материалната цивилизация от гледна точка на обикновения човек е нещо не по-значимо от самата негова физическа смърт. Какво значение има колко човека ще умрат едновременно с мен? Аз така или иначе ще почувствам само собствената си смърт и няма да знам какво ще се случи после.

  Много по привлекателно изглежда алегоричното прочитане на предсказанието на маите, в съответствие с което човечеството трябва да се повдигне към духовно възприемане на реалността.

  Светът ще стане „прозрачен”, където зад всеки обект ще се усещат духовни сили, явяващи се причината за неговото съществуване. По силата на вечността на духовната природа, едновременно със способността да я усеща, човек ще получи възможността за вечно съществуване.

  Не си струва да се привързваме към календара на маите и непременно да очакваме прелом в историята сутринта на 22 декември 2012. Трябва да разберем, че колкото по-дълго се задържаме на ниво, от което трябва да се повдигнем, толкова по-агресивно Природата ни изтласква от това ниво. Ако можехме правилно да реагираме на нейните предупреждения и да се повдигаме по стъпалата на еволюцията в съответствие с нейните изисквания, то отдавна щяхме да сме по-съвършени и бихме могли да придобием вечно съществуване.

  от Кабала Днес

 258. От mudreca на Feb 11, 2011

  zdraveite . samo nqkolko dumi . mnogo pisaniq vijdam . 6te se opitam da gi obob6tq .ZA ZEMQTA .. tuk sme predi vsi4ko da popravim sebe si … ne da davame suveti… i da ni draznqt horata okolo nas…. koi , kak pi6e ili koi kak 4ete …ili o6te po malko , kak misli opredeleniq 4ovek na koito 4etem izkazvaneto . vseki ima Bojieto pravo da misli ,kakto si 6te …hubavo e da poglednem na6ite deistviq i da budem dobri usmihnati i vejlivi . da zabravim kakvo e da se draznim ot 6rifta na 4oveka ili negovite pravopisni gre6ki . zabravete za omrazata ako tursite spasenie za du6ata si . zamo taka 6te prenapi6em istoriqta .moite nabliudeniq sa - na deset 4oveka edin e istinski dobur 4ovek !!! . takova nabliudenie imam . no vse pak nie tuk si pi6em
  i govorim no nikoi ne znae to4no kakvo 6te se slu4i a i nqma nujda da znae …zamislete se , kakvi pra6inki sme …I kolko malko znaem vuob6te za jivota i vsi4ko ostanalo . ograni4eni sme umstveno vsi4ki …mejdu drugoto tova se use6ta samo ot po-umnite ; ) …4e suznanieto ni e opredeleno dokude da stigne .kolkoto pove4e znae6 tolkova pove4e vuprosi si zadava6 a ot tam stava6 i po glupav , dori i ain6tain i tou e su6tiq … 6to se otnasq do prozrenieto za istinata tam se dava na opredeleni hora samo ot Bog s liubov . nqma li q liubovta do nikude ne se stiga !!!!! liubovta ti pokazva i otkliu4va mnogo vrati kum dobro . i s dve kofi mozuk da si bez liubov , kato doide kraqt na dnite na 4oveka i toi izjivee jivota si … uslovno kazano edin afrikanec moje da poznae Boga po-dobre ot teb sus vsi4kite ti obrazovaniq …ni6to lo6o nqma da ima okolo 2012…nastroite misli i 4uvstva v polojitelna naglasa i neka vsi4i si pojelaem na 01.01.2013 za mnogo godini ; ) . Vqrvaite mi vsi4ko e vuv nas mislete pozitivno …Jivi i zdravi na vsi4ki …4e mnogo gluposti i az napisah …vseki da popravq sobstvenite si gre6ki i ne da hoka drugiq a da mu podade ruka v trudna situaciq i da go izvadi ot bataka .6tom smqta 4e e prost ne da go obijda a vejlivo da go napravi umen . no predi vsi4ko da raboti vurhu sebe si 4e ima mnogo …da raboti vseki edin ot nas … vsi4ki sme hora …nqma lo6i nqma dobri …vseki ima dobro . vuprosa e 4e to e skrito v nqkoi hora i nie ne go vijdame …otvorete o4ite si kum dobroto dori i kum nepriqtelq . tova e nai trudnoto …kato se zamislq i na men 6te mi e trudno vseki den predizvikatelstvo …vse te drazni ne6to kak da nqma6 strah ako doide kraqt ti …ami za da ne te e strah ..mahni tezi ne6ta zavist omraza qdosvane nervi otskubni pri4initelite im ot korena …ok stiga prekalih …2012 evolution jivotut produljava …4oveka vrazumen i jiv . vqrvam si otvsqkude …6te zahvurlim kolite koito zamursqvat .. 6te minem na eko zeleni vozila …mnogo koleleta vijdam …i po malko telefoni …tova 6te e kliu4a kum uspeha na zemqta .

 259. От mudreca на Feb 11, 2011

  pomislete za sebe si …zapo4nete s edno prosto uprajnenie . karate kolata si nasre6ta se kani da presi4a jena s deteto s v koli4kata o6te bebe . govorite po telefona burzate nerven i q podminavate otgovor edno …pravite se 4e ne q vijdate i si kazvate 4e tq 6te 4aka 6tom ne e trugnala da presi4a …namalqvate otzad zapo4vat da vi svirqt nervno no vie davate put …eto tova e 4oveka na liubovta …kogato nqkoi vi napravi jest ili dobro ne gledaite zemqta .., a vdignete ruka usmihnete se daite mu znak 4e ste blagodaren , kimnete s glava ..i radostno prese4ete ulicata . dori i da ima 50 koli …

 260. От mudreca на Feb 11, 2011

  i 4estno da kaja ..dosega jena v kola put ne mi e dala nikoga na ulicata …sigurno sa vglabeni v 6ofiraneto si i ne vijdat ni6to i nikoi ; ) lo6a rabota …mnogo pritesneni zad volana …otpusnete se be jeni i davaite predimstvo kato ste v kolite …budete muje zad volana …i poleka …e to se znae negur skior i jena 6ofior nema

 261. От MONОLIT на Mar 17, 2011

  Я Кабала да надуе кавала !…..

 262. От Simona на May 23, 2011

  neiskam 2012 da se sluchwa pone xorata da si jiveqt az sum se rodila 2001 i iskam da jiveq s roditelite si

 263. От daniela на Jun 14, 2011

  na 23 god sam i imam da6teri4ka na 11 meseca. iskam da q vidq kak raste i se razviva no…nadqam se 2012 da promeni sveta.kakvo vijdame okolo nas???nasilie,voina,bezpari4ie,ne6tastie,pornografiq…
  az ne iskam da vidq da6terq si taka.slu4ilo se e vednaj i eto do kade stignahme.bade6teto e stra6no i i bez kraq na sveta..dori moje bi pove4e!ima tolkova mn filmi za bade6teto. ako iskat horata mogat da pratqt hora v galaktikata i da zapo4nat ot na4alo.da imat zapisano na disk nai-vajnoto ili da imat mn diskove :D

 264. От Mario на Jun 17, 2011

  The world will have his rest when people have togetherness… Който може да си го преведе !!! Това ни трябва,просто но ефикасно решение !

 265. От Julia на Jun 22, 2011

  Това обаче с трите главни М-та ми е толкова познато. Явно наистина си е клише. Преди време един човек ми каза че всичко на тая земя се върти около трите главни П-та а те били - политика,п…а и пистолет!

 266. От vsemira на Jun 28, 2011

  04.06.2011 – събота – 17.40 h Арбанаси

  Възход, подход и нов портал отвори се от вчера.

  Отгоре създаден за вас, човеци,

  набира нотите за нова песен, която вече от някой се припява.

  Миналото се стопява.

  За новото се пригответе, че то разгръща ви крилете.

  Летежа не ви е чужд.

  Жуженето в ушите не случайно е при някой,

  би трябвало да го получи всякой.

  Семенцето на доброто вече идва време да покълне,

  ако сте на прав път, хамбара с жито ще се напълни.

  Скок с отскок някои трябва да направят

  и бързичко поглед към звездите да отправят.

  Щото дошло е време да тръгнат напреде водачите

  и да си изпълнят задачите.

  А те не са малко. Трябва да се говори.

  Не, не е жалко, ако някой ушите си не отвори,

  защото всеки по различен начин ще приема нещата:

  един със слуха, други с очите, трети със сърцето,

  четвърти с ръцете, пети с душата,

  важно е да се усвои това, що предстои.

  И затова трябва да се говори, но не да се спори,

  а само да се даде знак, някъде дори на крак, какво предстои,

  за да може всеки да се запита: “Къде сме аз и ти? “

  И ако се запиташ и доброто в себе си не помиташ,

  значи си на прав път.

  Така само осъзнат ще е светът.

  Плетовете и преградите отминават вече,

  изтича всичко в реката, така сякаш освобождава се душата.

  Видимо или не, на всеки ще се даде какво да прави в новото време.

  Можете всички да сте там - някой за миг, други за ден,

  трети за постоянно при мен.

  Няма страшно, дори и в утро прашно,

  посоката ви е като стрелката на часовника

  и ако сами не я върнете назад,

  пътя ви напред ще показва.

  Това не за пръв път ви се казва.

  Синегога и какви ли там подобни от отминалия век

  могат да служат на душите като лек.

  Но уроци трябва да получат тези, дето в тях стоят,

  защото сега не са готови пътя светъл да показват.

  Не разясняват, а се опитват душите да наказват.

  Имате урок прекрасен и щастлив от мен,

  ще се чуем някой следващ ден.

 267. От Israel на Jul 7, 2011

  Alfonso Morales, мексикански археолог: Слуховете за предсказания край на света през 2012 година в календара на маите няма никаква научна основа. Маите само са се придържали към теорията за цикличността, а не линейното развитие в процеса на историята.
  Маите не са предсказали апокалипсис през 2012 година. Те са говорили за „строго цикличен феномен“, а не за планетарна катастрофа. В книгата „Чилам Балам“, в която се разказва за историята на народа на маите, пророчествата са свързани само с края на първата епоха от историята на човечеството.
  Именно от този откъс, някои учени са направили извод за края на света. В книгата „Чилам Балам“ е казано: „Ще дойде края на света на ненавистта и материализма и на човечеството ще му се наложи да направи избор между пълното изчезване, като разумен вид, заплашващ да унищожи планетата или ще тръгне по пътя на еволюцията и хармоничното съществуване с обкръжаващия свят.“
  Реплика: Всички чакат промяна, но промяна към по-добро няма да има, ако човек не започне да изменя сам себе си към подобие с Природата. Всички други изменения са към по-лошо, защото те разкриват нашето несъответствие с Природата и го разкриват единствено за да принудят човек да тръгне към свойствата на Природата.

 268. От GotiniPTicise4uvat_ve4er на Oct 1, 2011

  AKo ni6to ne stane az li4no 6te se prevurna v satanata i 6te ybiq vsi4ki

 269. От eba на Dec 3, 2011

  nenene ko ko ko ko ne nqma da ima 2012 vie tolkoz li ste tapi li kvi ste vie

 270. От Magda007 на Jan 1, 2012

  Хора четох доста мнениая освен от този сайт и стигнах до извода ,че край на света няма да има!!!!!!!1

 271. От Landy на Jan 2, 2012

  е добрютру ! :D Има или няма всички все някога ще умрем…

 272. От anatoli на Jan 2, 2012

  nese palashete hahahahahahahhahahahahahahahahahahaahhahahahahahhahahahahaahhahaha

 273. От bekam на Jan 8, 2012

  asam bekam obi4am bog tolkova mnogo 4e vqrvam 4e mije da spasi istinata i jivita luka11:3stih

 274. От HAHO на Mar 31, 2012

  mn barzo iskate da se apnete neshto :) a dali e za vseki ? nqkoi donaznaivat neshto i si mislqt che mogat da budat bogove .. emi dobre shte vi bude dadena tazi vyzmojnost na tova nivo da se vidi koi za kade e koi nalqvo koi nadqsno koi nagore koi nadolo :) i nqma kak da nqma nenamesa vie ste detska gradina koqto vodi kum mnogo mesta koqto ostavena na samoupravlenie dostigna granicata na padenieto si … po nadolo veche e samo pulnata razruha … shte badete izpitani a koito izdarji shte premine v kakva posoka vseki sam shte izbere .. vsemira obeshtava lesno budeshte no nqma da e tolkova lesno :) i izbora za vseki shte e truden oshte po truden kogato tezi sili pochnat da operirat direktno sred nas .. spored men zavisi koi kogo shte verbuva to est zavisi koi na koi popadne … kadeto i da se kriete vseki shte premine prez izpitaniqta …. sled vsi4ko energiite na zemqta shte budat obnoveni …. dvata polqriteta na dobro i zlo shte budat kraino izrazeni za da moje dushite da poluchavat direktni uroci .. moje da ochakvame neshto podobno na igrata WOW .. poneje za da se dade “vsichko“ kakto iskate trqbva da se otvorqt matricite .. a prez tezi matrici shte navlqzat … i dobri i zli i neutralni suhtestva … … taka veche shte imame istinska svobodna volq .. a ne kakto beshe do sega .. berat vi a ne davat ..znam che ima hora razpolagashti s umeniq svedeniq i sili koi vladeesht gi po genetichna liniq i vazrast na duha … koi po svedena informacia i darbi ..nai veroqtno mnogo ot tezi hora shte budat verbuvani v edna ot krainostite poneje nqma da izdarjat na blagata koito im se predlagat …do sega ne se davashe … revqhte che vi se spira razvitieto a realno ne ste gotovi za poveche .. e sega shte se dava no na tezi koito ustoqvat i mogat da operirat … koito ne iska i moje da izdarji na krainostite ne se podade na darove manipulacii i izkusheniq shte ide na goren level …koito izbere edna ot krainostite shte poluchi mnogo no na tova lokalno nivo i eventualno skoro nqma da moje da “napusne“podobna rabota … a koito se poburka ot krainostite shte ide v dolen level pri drugi maimuni nqkade vyv vselenata :) …. nali tova iskate da znaete vsichko :) i shte go poluchite … koga ne znam no nqma da e mnogo daleche tova vreme … zatova ne se znae kakvo shte stane … zashtoto kogato horata budat postaveni pred tezi izbori … vseki sam shte precenqva za sebe si no nai dobre ne zastavaite sreshtu sudbata ako nqkoi izvadi noj sreshtu krainost nai veroqtno nqma da izdurji … ili kakto kazva isus koito izvadi noj ot noj shte umre .. nikoi ne moje da predotvrati tozi proces … taka e ustroena vselenata .. matricite se otvarqt na opredelen period ot vreme zahranvani ot vsqkakvi vidove nepoznati na nas vse oshte energii … s matricite imat pravo da operirat samo po vishite sashtestva ot svetovete na gornite izmereniq … te ne se hranqt s emociite ni a s chista energiq prana koqto ne i znam iztochnika i proizhoda budizma donaznaiva poveche po vyprosa … znam samo che po dolnite izmereniq kato nasheto sa suzdadeni s cel detski gradina zatova na planetata ni ima po vsi4ko ot malko i v vsi4ko se kriqt malki istini koito ni pokazvat principa na jivota i vsemira no shtom i taka ste slepi za cqloto … togava shte go vidite v preki deistviq vyv vsi4ki varianti .. poneje vypreki vsichkata informacia … specialnite dushi koito vi se svejdat i t.n. vie si ostavate strakove treva lashkani ot vqtyra i sobstvenoto si ego .. tuk ste za da razberete sobstvenite si emocii i emociite koito hvarchat mejdu vas … za da se nauchite na dobro i na zlo i da gi vladeete v sebe si .. taka che vie si reshavate neutralni … ili da si izberete strana … no 95 % ot vas bebenca kolkoto i puti da hodqt na detska gradina greshat vseki put kato pozvolqvat nai malko da im se barka v dushata da gi vartqt nalqvo nadqsno polojitelno otricatelno i da im se “berat“ emociite .. to daje po skoro sami se vratkate … sega pone .. v nai loshiq variant shte vi berat samo ednite :) i ako dobre si iztarguvate emociite moje da poluchite mnogo no se obvyrzvate s lokalnata mreja .. shte stanete masteri v ednata ot dvete krainosti i nai veroqtno shte pochnete da operirate qko za ednata sila .. ako si mislite che silite mogat da se razberat greshite .. samo shte spomena che za “svetlite“ praveneto na “sex“ e ritual za koito se podgotvqt mnogo vreme i nai chesto se izpulnqva samo kogato pravqt dete .. za tumnite puk bezrazborniq i grupov “sex“ e neshto normalno … da te sa jivi sushtestva i sushtestvuvat ne samo v legendite na vsichki drevni plemena … te sa operirali tuk .. no nqkoi e reshil che sistemata v koqto ste postaveni sega e po dobre kogato tqh gi nqma vie ste zaljupeni i nqkoi drug e posrednika mejdu vas i tqh .. no tozi ili tezi nqkoi ne mogat da operirat kakto trqbva .. sasipaha detskata gradina i neshto poveche opitvat se da nalojat kontrol nad neq koeto nikoi nqma da pozvoli taka che shte vidim kakvo shte ima da stava

 275. От HAHO на Mar 31, 2012

  p.s. da dobavq … ne znam dali procesa e estestven hod na subitiqta ili e predizvikan ot bezkonechnoto choveshko jelanie da se burka v kutiqta na pandora s lichni celi

 276. От ranbo на Jul 21, 2012

  as viarvam v iexova

 277. От pavlin на Jul 21, 2012

  Rando, kakva e osnovnata filosofia na iehova, ako spodelish shte bade interesno

 278. От Алекс на Nov 6, 2012

  За хората, които обичат да тълкуват. Виждам, че това ви е интересно и го поствам специално заради Ястреб, Маргарита и Бобан. Нека се абстрахират от това, че аз го поствам - аз нямам никакво мнение по темата - няма да ви прекъсвам по никакъв начин. Надявам се Надини да се е извинила или да е дала някакво обяснение защо е постнала някои неща и дали са били с цел помощ; и ако иска и тя да се включи.

  “От Иво на Jul 24, 2012

  Сънувах сън още като дете (днес съм на 36) всичко беше вода и аз бях на камък клекнал сред водата не беше море нито океан. След години сънувах сънят пак но не бях сам в водата имаше човек, слязох от камъка и той се качи а аз бутах камъка без цел и посока. Отново след години сънувах но вече бяхме много хора на стена издигаща се от водата някои блъскаха другите, някои плачеха а аз изпитвах страх, неопределим ужас и тогава човекът който бях сънувал преди ме бутна в водата и страхът и ужасът изчезнаха тогава в този момент забравих кой съм. Много се пише за тази година различни мнения различни хора но както по горе писа някой спазваме ли десете заповеди на Бог ще сме на верния път така мисля така чувствам. За съжаление светът каточели има нужда от насилие, омраза, любов и още нещо… дали така сме устроени за мен да. Как да обесня на кучето ми какво са парите/ не мога нали? Как Бог да ми обясни замисъла си? чрез материално доказателство и го е направил защото е знаел какво съм. Така че не ме терзаят въпроси какво ще се случи тази година или в бъдеше, копая си градинката поливам я и виждам резултата когато трудът ми е възнаграден, когато падам също съм щаслив защото се уча от грешките си.”

 279. От Алекс на Nov 6, 2012

  И ето това е интересно, но не е сън:

  От alexandra :) на Jul 10, 2010

  gledah edin nau4en film za 2012 i v tozi film se obsajda6e razmestvaneto na polusite… krainiqt rezultat be6e 4e ot nau4na gledan to4ka krai na sveta prez 2012 ne moje da ima…no razmestvaneto na polusite go e imalo vinagi kakto kontinentite taka i drugi 4asti na zemqta se mestqt no se mestqt s nqkoko mm ili do 1 sm na godina…mislq 4e tova e normalno,vse pak zemqta se varti i osta i sa6to se promenq….nadqvam se 4e prez 2012 nqma da ima ne6to kato “krai na sveta”.Milsq,4e togava 6te stane ne6to,koeto 6te nakara horata da promenqt na4ina si na vijdane za jivota..Sega vseki pravi kakvoto si iska…malki deca pu6at,prostituirat,kradat i kakvi li ne nedopustimi ne6ta..vseki iska de e “v krak s modata”….no jivota ne e samo moda.Ima mnogo drugi po vajni ne6ta…..Nadqvam se 4e skoro horata koito vse o6te ne sa go osaznali 6te se “sabudqt” i 6te vidqt sveta s istinskite si o4i”

  П.П. това не съм аз!!!

 280. От Алекс на Nov 7, 2012

  Нарочно постнах този сън тук на този човек, за да видя гордостта на некои до какви върхове е взела превес. Отедлно, че съня ми се стори интересен - и видях, че обичате да тълкувате - и така. Но тук е явно важно не какъв е въпроса, а КОЙ го задава? Т.е. делят се хората на равноправни и неравноправни в този форум. И то се делят от хора, които в гордостта си (поне на мен така ми изглежда!) се държат обидено, а и държат (и както виждам - успешно!) да имат цял хор подръжници.

  Нека не забравяме, че сме само хора и не сме повече от другите. Всеки си има своите предимства и недостатъци. Но повече да не се обиждат хората защо не ги имам зрели. Затова ще продължавам да се държа с тях, сякаш са на ниво детска градина, защото разбрах, че нещата наистина не са мръднали от ниво “детска градина” - “На ти си куклите - дай си ми парцалките” и държат да демонстрират колко са обидени.

  Замислете се: един живот живеем. За кога, до колко години още ще се държите като децата, и то тези егоистичните, които докато не постигнат своето, седят в ъгъла, цупят се и сочат с пръст “виновниците” (соченето с пръст е метафорично, защото то тук в случая е обидено мълчание)

  “Гордост и смирение

  Архимандрит Серафим (Алексиев)

  В живота има два пътя. Единият е широк и удобен. Той води нагоре и мами човека към шеметни висини. Но тръгнеш ли по него, сам не ще усетиш как ще паднеш в дълбоките адски бездни. Това е пътят на гордостта. Другият път е тесен, неудобен и трънлив. Той слиза все по-надолу и по-надолу, като минава през много скърби и унижения. Но избереш ли него, колкото повече слизаш, толкова повече ще се издигаш с Божията помощ, докато неусетно се възкачиш до самите райски висини. Това е пътят на смирението. Колко парадоксално! Изкачваш ли се нагоре по пътеката на гордостта, ще паднеш по-низко и от животните! А слизаш ли по стълбата на смирението, ще станеш ангелоподобен и ще се издигнеш до небето! Парадоксално, но вярно, защото Сам Господ Иисус Христос го казва: “Всеки, който превъзнася себе си, ще бъде унизен; а който се смирява, ще бъде въздигнат”.

  В днешния груб век на материална култура, когато човеците са станали жалки роби на бетона и желязото, когато всичко се движи с трескава бързина към тъмното и неизвестно “напред”, когато бушува халата на всеобщото изтребление, когато моретата и океаните са възкипнали от сновящите из тях огромни железни делфини, когато земята се тресе от гърмежи, когато небесата кънтят от убийствения шум на въздушни апокалиптични чудовища, бълващи огън и сеещи разрушения и смърт, когато някаква страхотна смърт с огромен сърп в ръка е излязла сред човечеството на грозна жетва, когато всички са се надъхали с омраза към всички, с една дума днес, когато светът се огъва под напъна на собствените си развихрени страсти, има ли смисъл да се говори за гордостта и смирението? Има ли кой да слуша? Има ли кой да разбира? Не са ли словата на евангелската премъдрост в пълен разрез със светските разбирания? Гордостта се цени днес от модерното човечество като най-силен импулс за личния прогрес и националния възход. Човекът без самолюбие, общество без съзнание за чест и достойнство и народ без национална гордост се смятат за осъдени на потъпкване и изчезване. При тая настроеност кой ще слуша Христовите думи: “Всеки, който превъзнася себе си, ще бъде унизен”? Днес светът е по-друг, отколкото някога. Тихите евангелски повели се заглушават от бумтежа на побеснелия в трескава дейност свят. Фабричните сирени говорят по-друг език от езика на св. Отци, тия чудни църковни мъдреци. В надпревара човечеството тича днес към шеметни цели, забравило единствената върховна цел на човешкия живот–връщането при Бога. Затуй и Евангелието е бездомник в днешния свят, бездомник, който търси подслон в човешките сърца, но почти навсякъде вижда да се затварят вратите пред него. Днешният свят не иска евангелски поуки. Той не обича смирението и го осмива като овчедушие. Тъй са се объркали понятията, че гордостта, този гибелен корен на всички пороци, се издига в култ, а смирението, тихата майка на всички добродетели, се подхвърля на поругание. Светът днес повече от всякога се е отдалечил от Христа. Но не налага ли тъкмо това днес повече от всякога да му се говори за Бога? Съвременните кървави събития ясно свидетелствуват до къде може да стигне човечеството, тръгнало по шеметния път на гордостта и презряло смирението. Тъкмо те подсилват истинската християнска проповед. Хората въпреки всичко жадуват за Бога. Бедното човешко сърце, при всички изменения на външните обстоятелства на живота, си остава все едно и също. Когато се размисли над безумието на своите дела и постижения, то неволно потръпва, смутено от ужаса на собствените си изобретения, в смътен копнеж започва да жадува за нещо вечно, възвишено, добро и божествено, което да го изведе из тъмния лабиринт на земните противоречия в милващата светлина на тихата и безметежна вечност. Тия смътни копнения не са ли неосъзнат стремеж към Бога, към Неговите вечни истини, разкрити в Евангелието, не са ли жажда за примирение със съвестта и небето?

  Вярно е, голямо число люде са се отдалечили вече толкова много от Бога, че са достигнали до пълно ожесточение към вярата, Бога, небето. Те без друго чувствуват в сърцата си мъчителната празнота, която е последното напомняне за забравения от тях Бог, но в непреклонната си гордост се надсмиват над вярващите и с озлобление мрат в своето безогледно отричане на всичко. Но има и такива люде, които, макар и да са далече от Бога, не са жигосали още съвестта си, не са притъпили гласа на сърцето си, и които, водени от жаждата си, търсят вечната Истина. Те биха се радвали да им се посочи в безпътицата на днешното време вечния път. За тях би било истинска радост да чуят божествените слова на Евангелието, които разясняват загадката на човешкото противоречиво същество, посочват лек за греха и дават всички необходими напътствия за спасение. Най-сетне има сред днешния безпътен свят и такива добри души, които напук на всички модерни отрицания вървят по пътя към небето, и за които е голяма утеха да чуят Божието слово, да се укрепят във вярата си, да проверят пътя си, за да не би да са тръгнали по крива посока и така утешени, с подновена надежда да продължат напред. Проверката на житейския път е необходима, защото човешкото повредено от греха сърце клони винаги към заблуди. Колко труд е нужен докато оздравее и се просвети напълно! Има много християни, които уж желаят доброто, но в края на краищата то излиза все зло. Стремят се уж към спасението, но кой знае как, неочаквано са се намерили на пътя на гордостта и гибелта. Духовният живот е пътуване през непознато море, дето отвсякъде дебнат изненади и опасности: тук бури, там подводни скали, нататък водовъртежи и скрити течения. Колко човек трябва да бъде внимателен и просветен, за да не загине!

  Три са степените на гордостта. Първата степен съставлява невинното на пръв поглед тщеславие. Дяволът е хитър. Той не поставя човека изведнъж на главоломна височина, а гледа да събуди у него най-напред стремеж към придобиване на слава. Тщеславие е старославянска дума и значи търсене на щетна, т.е. празна, суетна, човешка слава. Великият познавач на човешките добродетели и пороци и тънък психолог на духовния живот, св. Йоан Лествичник, намира, че тщеславието и гордостта са различни моменти в развитието на един и същи порок. По неговите думи, “разликата между тия два порока е такава, каквато между детето и мъжа… Тщеславието е началото, а гордостта–краят”. Тщеславният човек е предвкусил отровната сладост на човешките величания и затова търси само ласкания и похвали. Още в зародиша си този порок издава всичката своя богопротивност. Тщеславният търси и жадува за прослава, тогава, когато славата принадлежи единствено на вечния Бог (Втор.32:3; Лука 2:14). Словото Божие открай докрай възклицава: “Да бъде Господу слава на веки!” (Пс. 103:31). Особено Псалтирът е пълен с прослава на Божието велико име и с венцехваления за Неговите чудни дела (Пс.135,137, 145-150). А ето, тщеславният забравя, че и той е призован да слави Твореца. Той, бедният, влюбен в себе си, се мисли сам за божество и търси прослава за себе си. Затуй прав е св. Йоан Лествичник, когато нарича тщеславния човек “християнски идолопоклонник”. Най-странното е това, че тщеславието може да се промъкне и във вярващата и благочестива душа. Такъв човек почва да се тщеслави дори с това, че слави Бога. Изобщо за тщеславието няма граници и пречки. То навсякъде намира повод за самолюбуване и самохвалба. Гениално е разкрил това св. Йоан Лествичник в следните думи: “Както слънцето на всички еднакво свети, тъй тщеславието с всички добродетели еднакво се хвали. Когато например аз постя, в същото време се и тщеславя. Когато пък, за да утая от другите своя пост, си разрешавам известна храна, почвам да са тщеславя с благоразумието си. Ако се облека в светла одежда, падам победен от суетността; като се преоблека пък в окъсана дреха, тщеславя се (със скромността си). Почна ли да говоря, обхваща ме тщеславие; поискам ли да мълча, така се предавам на тщеславие. На където и да захвърляш тоя трън, той все ще има бодили отгоре, на върха”.

  Велика беда е тщеславието, защото то във всичко може да намери храна за себе си. С какво ли човек не се хвали? Богатство, красота, ум, дарби, облекло, добродетели, та дори и пороци–всичко може да послужи като повод за тщеславие. Особено жените имат тая слабост да се хвалят и да се радват, когато чуят за себе си похвали. Толкова дълбоки корени е пуснало тщеславието в човешкото сърце, че, ако човек няма нещо съществено, с което да се похвали, започва да се гордее с панделката си, с шапката си, или дори с перото на шапката си. Вижте малките деца! И в техните невинни сърца започва отрано да никне отровното цвете на тщеславието. Малките момиченца се хвалят със своите роклички, гривнички, куклички и, ако им кажеш, че техните дрешки или играчки не са хубави, толкова дълбоко се чувствуват наранени, че започват да плачат. О, какво тщеславие изпълва сърчицето на малкото момченце, когато то получи разрешение да поноси за няколко минути часовника на вуйчо си! То излиза с часовника навън при своите другарчета и почва да се хвали пред тях с него. То не дава никой да се докосва до тая скъпоценна вещ. И когато удивление и завист започнат явно да се изписват по лицата на другите, тогава тщеславието и радостта на малкия горделивко нямат край. Ако тщеславието в невинната още детска душа не се притъпи, то скоро ще порасне и ще стане опасна болест на тази душа”

  Това е част от книгата (с големи съкращения)

 281. От roza mihailova на Dec 9, 2012

  az stahuvam ne za mene samo aa vsicki koito sa jivi gospod dani oazi steeeee jiveimmmmmmmm oste 5000000 mil gudini

 282. От roza mihailova на Dec 9, 2012

  akojiveimi tam gozpot anayi ne niye da anayeme ste li jiveim

 1. 1 Trackback(s)

 2. Jul 7, 2009: Разтърсваща новина – до 3 години идва краят на света!

Публикувай свое мнение